Svensk seger mot Danmark i Algarve

Dam

När andra kämpade mer, gjorde Jessica Landström tvärtom och blev mera cool. Den mixen gav svensk seger med 3-1 mot Danmark i Algarve cup.
Landström gjorde två mål - ett snyggt, och ett på en höft.

Jessica Landström fick chansen från start i anfallet, och gjorde 1-0 i åttonde minuten. Hon rusade mot bortre stolpen på ett inlägg från Nilla Fischer och tryckte in bollen.
-Jag tror det var med höften, men det gör inget, säger Landström leende.
Tuffhet och kampvilja är karaktärsdrag i hennes spel. Men efter fredagens seger hade berömmet från förbundskapten Thomas Dennerby en annan, ännu mera positiv ton.

-"Landis" var grym i sin arbetsinsats, men också lite coolare i den här matchen. Hon brukar springa otroligt mycket, och ibland faktiskt lite för mycket. Men nu ställde hon upp som "target" och bara var stor och tung och höll undan motståndarna. Hon måste hitta det spelet också, och gjorde det skitbra i dag, säger Dennerby.

En kvart efter paus kom nästa Landström-mål, när hon snyggt nickade in 3-1 på ett bra inlägg från Josefine Öqvist. Det gav Sverige avgörande överläge i en match som var klart bättre än onsdagens förlust mot Island.
-Vi spelade lite annorlunda, och vågade passa bollen mer. Jag fångade upp bollen där uppe på topp, så att vi fick tyngd och längre anfall. Men vi spelade också upp bra bollar, hittade tajmingen bättre och fick fler alternativ, tycker Jessica Landström.

Proffslivet i Frankfurt har varit utvecklande - inte bara under matcherna.
-Jag tränar sju pass i veckan med Birgit Prinz, ser och lär av henne. Hon är fantastiskt bra, säger Landström om den tyska anfallsstjärnan.
Medan "Landis" hittat rätt med lite kyla, lyfte andra svenska spelare med aggressivitet och tuffhet efter paus. Danmark hade kvitterat efter svenskt försvarsslarv, men Sverige var klart bäst i andra halvlek.

-Misstag kan hända i fotboll. Med all vår rutin måste man samla sig och bita ihop, och det gjorde laget bättre i dag, säger Thomas Dennerby.
Samtidigt vann Island med 2-1 mot Kina, vilket innebär att isländskorna överraskande toppar gruppen med sex poäng inför sista omgången. För att gå till final behöver Sverige slå Kina på måndag, men också få hjälp av att Danmark slår Island med högst två mål.