Svensk vinst efter rafflande straffläggning

Dam

Det blev Stina Segerström som satte den sista straffen för Sverige när det äntligen blev vinst i Algarve Cup mot USA. Det stod 1-1 vid full tid men Sverige kunde till slut vinna med 5-4 på straffar.

Efter Stina Segerströms straff klev Heather Mitts fram för att i sin 100:ade landskamp se till att hålla liv i finalen. Men hon sköt utanför den vänstra stolpen och Kristina Hammarström i det svenska målet, som tagit ett par straffar tidigare, kunde jubla ihop med övriga lyckliga svenskar.

Lotta Schelin gav Sverige ledningen i den 19 minuten och det resultatet såg länge ut att bli slutresultatet men i matchens sista skälvande minut kunde Shannon Boxx se till att kvittera.
Straffläggningen blev dramatiskt men gick Sveriges väg om än lite krokigt. Senast Sverige vann Algarve Cup var 2001.

Publicerad 2009-03-11 kl 19:27