Sverige besegrade världsmästarna!

Dam

Sverige bröt förlustsviten mot Tysklands världsmästare och vann matchen i Algarve Cup med 3-2 vilket innebär final mot USA.

I halvtid ledde Sverige med sensationella 3-0.
Nilla Fischer lyfte bollen kallt över Nadine Angerer i Tysklands mål i 28:e minuten.
2-0 och 3-0 kom med bara två minuters mellanrum. Liksom vid förra målet var Victoria Svensson framspelare. Anfallet startades av Sara Thunebro.Lotta Schelin lämnade sin back bakom sig.
I 38:e minuten byggde Nilla Fischer, Therese Sjögran och Victoria Svensson upp ett anfall på vänsterkanten. Lotta fick bollen och avslutade med ett skott i Nadine Angerers bortre hörn.
3-0-ledningen var sensationell sett till att Sverige inledde darrigt de första 20 minuterna.

Inbytta Inka Grings fick fart på det tyska spelet i andra halvlek och reducerade till 3-1 efter 77 minuter på Anja Mittags framspelning.

3-2 med åtta minuter kvar av ordinarie speltid var en rejäl målvaktstavla av Hedvig Lindahl som borde ha minst lyckats tippa över Kim Kuligs skott från 35 meter. Resten av speltiden blev självklart nervös när Tyskland tryckte på för fullt.
Publicerad 2009-03-09 kl 16:27