Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sverige i final i Nordisk flick

12å

Sverige vann även sista gruppspelsmatchen i Nordisk flickturnering över Frankrike. Det blev 2-0 efter en ny mycket övertygande insats av det svenska laget.

- Vi ändrade litet i halvtid och fick stopp på fransyskornas försök att spela på djupet och tvingade ut dem på kanterna och där kom de inte runt alls i andra halvlek, berättar förbundskapten Marie Bengtsson.
Amanda Ilestedt från Karlskrona FF gjorde en strålande match som mittback. Som vanligt var Anna Torstensson, Danmarks IF, och Elin Rubensson, Stehags AIF de största kreatörerna.
Fridolina Rolfö fick gå mållös från plan för första gången men hade en bra chans som den franska målvakten gjorde en fantasisk räddning på.
Julia Bruksås, Tierps IF, sköt 1-0 i 47:e minuten efter en hörna. Julia fintade skott, lade över bollen till vänsterfoten och placerade bollen otagbart i nättaket.

ANNONS
Jonna Anderssons (Mjölby AIF)) 2-0-mål var en fin individuell prestation. Hon gjorde sin bästa match hittills i turneringen.
- Fransyskorna hade ett aggressivare försvarsspel än de andra lagen vi mött. Det gav oss liten tid men vi spelade med stort tålamod och det lönade sig, tillägger Marie Bengtsson.
På lördagen blir det final mot Tyskland på samma arena i Sunne.
- En av de finaste planer jag har varit med om, säger Marie Bengtsson.
Drygt 500 såg matchen. Fredagen är fri och det svenska laget ska då göra en utflykt till Selma Lagerlöfs Mårbacka.
Publicerad 2009-07-02 kl 21:45

DAM

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto