Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Sverige toppseedat inför VM-lottning

Luttrad efter tidigare mästerskapslottningar vågar Thomas Dennerby, damfotbollens förbundskapten, ändå vara optimistisk inför måndagens VM-lottning i Frankfurt.
-Det kan göras en toppseedning med de fyra bäst rankande lagen, säger han.

Sverige är rankat fyra i världen och borde därmed bli toppseedat.
Inför förra VM-lottningen fick Dennerby lottningskriterierna en timme före lottningsceremonin. Han räknar inte att få besked tidigare i år.
-Troligen är det inte så mycket till lottning utan mer inplacering av lagen.
Internationella fotbollsförbundet, Fifa, brukar vilja ha spridning av lagen från samma kontinent. Dessutom är det alltid så att hemmanationen är toppseedat, oavsett placering på rankingen.

-Det har ställt till problem tidigare, som till EM i Finland och VM i Kina. Men nu är ju redan Tyskland bland de fyra topprankade.
Det enda som Dennerby känner en viss oro för är om Fifa vill toppseeda rankingfemman Japan, för att få en fullständig geografisk spridning.
-Men utvecklingen är så bra att det numera inte finns några lätta matcher. Se på rankingettan USA, som ännu inte är klara för VM. Att det tajtat till sig är jobbigt för oss som varit med i toppen så länge, men det är oerhört stimulerande för idrotten som helhet.
-Det gäller att vara på sin vakt och tänka lika mycket på hur man ska möta framtiden som att se här och nu.
Regerande olympiska mästarlaget, USA, spelar play off mot Italien om den sista VM-platsen. USA vann med 1-0 i första matchen och returen spelas i Chicago på lördagen.

TT

Publicerad 2010-11-26 kl 15:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons