Sveriges finalhopp lever

Dam

Det kan bli final för Sveriges F19-landslag om EM-slutspelet bjuder på fler överraskningar. Sverige vände 0-1-underläge till 2-1 över Island.

- Jag hade på känn att vi skulle komma igång innan det var för sent, säger förbundskapten Calle Barrling.
- Vi har haft tre motiga halvlekar men i den fjärde lossnade det.

Sverige spelade mycket bättre från start mot Island än mot England, tre-fyra snabba pass och sedan genombrott satt som det skulle.
Calle Barrling framhåller de båda lagkaptenerna Tilda Heimersson (Linköpings FC) och Emilia Appelquist (AIK) inte bara för deras insatser som spelare utan för att ingjuta nytt mot i truppen.

Trots många bra avslut var det Island som tog ledningen efter en frispark på tilläggstid i första halvlek när Arna Sif Asgrimsdottir nickade in 0-1.

Fanndís Friðriksdóttir var Islands bästa spelare men den duellen vann Julia Lyckberg som var Sveriges försvarsrese.
Framåt var Sofia Jacobsson (Umeå IK) ständigt het och hade många avslut. Inte förrän i den 77:e minuten fick hon utdelning. Inbytta Sofia Schough (Jitex) hittade henne med ett fint instick och skottet längs marken hittade in i det isländska målet.
Olivia blev inytt i en kvart in på andra halvlek och Jenny Hjohlman (Sundsvalls DFF) fem minuter senare. Och det var Jenny som nickade in segermålet två minuter före slutet på ordinarie matchtid. Inlägger slog Sofia Jacobsson.
- Det är ingen slump att spelare som börjar på bänken avgör för det är lika viktiga som de i startelvan, poängterar Calle Barrling.
Sveriges finalhopp som etta i gruppen består i att Island spelar minst oavgjort mot England i sin sista match på lördag samtidigt som Sverige besegrar Norge. Det är viktigt att bli minst tvåa i gruppen eftersom det även ger en plats i nästa U20-VM.
Publicerad 2009-07-16 kl 18:27