Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Talangens sexhån mot EM-spelare

Foto: Scanpix

Lotta Schelin och Kosovare Asllani

Under mästerskapet har den svenska EM-truppen fått utstå näthat via sociala medier. Nu har även en spelare från det svenska ungdomslandslaget sexhånat en av EM-stjärnorna.

- Det är väldigt sorgligt. Att det dessutom är en landslagsspelare gör att det tar hårdare, säger Marika Domanski Lyfors till Sportbladet.

En av EM-stjärnorna i det svenska landslaget har blivit grovt sexhånad av en spelare i det svenska ungdomslandslaget. Talangen har via sociala medier skrivit grova sexuella kränkningar om av landslagets profiler. Landslagschefen Marika Domanski Lyfors reagerar starkt på talangens ord.

- Varje gång det dyker upp sådant hat blir man gråtfärdig. Jag har hoppats och trott att man har kommit längre. Framför allt den nya generationen som har växt upp med att flickor och pojkar spelar fotboll, säger hon till Sportbladet.

Att näthaten når de svenska landslagsspelarna är långt ifrån en omöjlighet. Spelarna har mycket fritid mellan matcherna och åker exempelvis buss mellan Falkenberg och Halmstad. Och precis som många andra använder många av spelarna sociala medier.

- Det är upp till var och en att sovra vad man vill läsa. En hel del gör det, men många lever sitt liv som vanligt med allt vad sociala medier heter, så det är klart att de ser och hör, säger Marika Domanski Lyfors.

Svenska fotbollsförbundets generalsekreterare Mikael Santoft har bekräftat att talangens förbundskaptener är underättade och att de kommer vidta åtgärder.

- Det är fruktansvärt olämpligt. Det är sexism oavsett om han är ung eller inte. Det här är inget som vi vill ska förknippas med oss eller ungdomarna över huvud taget, säger han till Sportbladet.

- Vi ska naturligtvis ta första bästa tillfälle att hjälpa honom att tänka annorlunda nästa gång, säger han.

Publicerad 2013-07-16 kl 11:09
Annons
Annons
Annons