POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
10å

Thomas Dennerby får förlängt över VM

Thomas Dennerby och Svenska Fotbollförbundet har kommit överens om en förlängning av avtalet som förbundskapten för Damlandslaget. I första hand gäller avtalet över VM i Tyskland 2011.

Det finns med en öppning för en fortsättning om Sverige kvalar in till OS 2012.
- Thomas har tillsammans med övriga runt landslaget gjort ett väldigt bra jobb med Damlandslaget. Inte minst med tanke på att det pågår en generationsväxling som ser ut att ge oss ett nytt starkt landslag som kan konkurrera med de bästa nationerna i världen. Under 2009 har man besegrat samtliga länder som ligger före oss i ranking (USA, Tyskland och Brasilien) och vi ser med spänning fram emot EM i Finland på sensommaren, och sedan att vi kvalar in till VM 2011 i Tyskland. En stor anledning till att de nya spelarna som kommer upp klarar konkurrensen internationellt är också att Damallsvenskan håller absolut högsta kvalitet, säger SvFF:s ordförande Lars-Åke Lagrell.
Thomas Dennerby blev assisterande förbundskapten till Marika Domanski Lyfors hösten 2003. Efter EM 2005 tog han över ansvaret med Lilie Persson som assisterande kapten.

Publicerad 2009-05-26 kl 15:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå