Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Torbjörn Nilssons lag tippas vinna SM-guld

Vad talar för Göteborg i årets damallsvenska?
En hel del, i alla fall om man ska tro journalister, spelare och tränare.
Torbjörn Nilssons lag tippas vinna SM-guld.

Förra fotbollssäsongen var det bara en kollaps i slutet som gjorde att laget missade ett historiskt SM-guld och i stället blev fyra. Det kommer inte att ske i år enligt många. Inför säsongen har Göteborg tippats ta hem guldet. Det tipset gällde också vid måndagens allsvenska upptaktsträff.

37,8 procent trodde på Göteborg, närmast före Malmö (28,2 procent). Regerande mästaren, Linköping, fick 20 procent medan de senaste säsongernas obestridliga gigant, Umeå IK, bara fick ströröster, 2,2 procent.

-Förra året var vi inte alls tippade att vinna och då fick vi en snöplig avslutning mot Djurgården när vi missade guldet. Vi försöker eliminera trycket på oss, men jag tror också vi är mentalt förberedda, säger Göteborgstränaren Torbjörn Nilsson och
fortsätter:

-Jag tror att det kommer att bli en väldigt annorlunda allsvenska, med många lag som slår varandra.

Det som många tror talar för Göteborg är att man till skillnad från många andra toppklubbar lyckats hålla sin spelartrupp intakt, samtidigt som man värvat landslagsspelaren Lisa Dahlqvist från Umeå.

I klubben finns även bland andra landslagsmålvakten Hedvig Lindahl, i försvaret Stina Segerström och längst fram hoppas man att skyttedrottningen Linnea Liljegärd ska upprepa förra årets säsong.

För Jitex och Kristianstad var upptaktsträffen inte lika munter. Nykomlingen Jitex tippades av 31 procent att åka ur följd av Kristianstad (23,3 procent) i konkurrens med AIK (22,2 procent).

TT

Get Adobe Flash player
Publicerad 2010-03-22 kl 14:20
Annons
Annons
Annons