Tre kan vinna Bundesliga

Dam

Sista omgången i tyska Bundesliga på söndag blir dramatisk eftersom tre lag kan bli mästare. På onsdagen spelades toppmatchen Bayern München - Duisburg som skjutits upp två gånger.

Duisburg vann på bortaplan inför rekordpubliken 3.112 över München med hela 4-0.Därmed tappade Bayern München serieledningen till Turbine Potsdam som har ett mål bättre men lika många poäng. Duisburg är en poäng efter.
Bayern München har jumbolaget Crailsheim i sista matchen, Turbine Potsdam tar emot sjuan Wolfsburg och Duisburg sexan Freiburg.

Duisburg kom till München med bara tolv spelare p g a att flera är i slutspurten inför studentexamen. I målet stod en numera München-bo, Hammarbys förra målvakt Kathrin Lehmann som alltså höll nollan.

Inka Grings gjorde första halvleks enda mål på straff, och drygade ut ledningen i skytteligan med sitt 26:e mål. Simone Laudehr ökade till 2-0. Vanessa Martini som bytts in bara några minuter tidigare ökade till 3-0. Bayerntränaren Günter Wörle bytte då ut såväl den schweiziska landslagsanfallaren Vanessa Bürki som den tyska Nicole Banecki. Med 2-0-målet var matchen i praktiken redan avgjord och Inka Grings kunde göra även sitt 27:e mål.