Tredje raka segern för Hammarby

Dam

Hammarby har definitivt lämnat bottenträsket i Damallsvenskan efter tredje raka segern. Den kom mot Sunnanå och skrevs till 2-1 (1-0).

Nazanin Vaseghpanah gjorde 1-0 i mitten av första halvlek efter att först ha rundat Åsa Berglund i Sunnanås mål.
- Nazanin har utvecklats mycket sedan hon kom till oss. Hon får ut mycket av sitt spel, säger Hammarbys tränare Anders Bengtsson.
Sara Johansson gjorde mål igen, 2-0 i mitten av andra halvlek. Utan tvekan är Sara gång igen efter rehabiliteringen från sin skada.
- Jag tycker även att hon blivit tekniskt bättre, tillägger Anders Bengtsson.
Sara ska inte räknas bort som aspirant till en plats i OS-truppen om det fortsätter så här.
Hammarby spelade stabilt. Madeleine Tegström och Karin Lissel har tagit avgörande steg och så har Hammarby Kicki Bengtsson.

- Sveriges bästa ytterback, enligt Anders Bengtsson.
Sunnanå reducerade bara ett par minuter efter Saras 2-0. Det var på straff. Kicki Wiklund satte den bakom Kathrine Lehmann.
Sunnanå ägde bollen mer än Hammarby men kom inte till öppna lägen.

Publicerad 2008-06-05 kl 00:21