Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Trendbrott krävs för finalplats

En vinst mot ärkerivalen Tyskland är ett måste för att Sverige skall lyckas ta sig till final i Algarve Cup och där få möta de Olympiska Mästarinnorna USA.

Tyskland har full pott hittills och man har satsat hårt på att låta unga spelare lira i matcherna mot Kina och Finland.

Det finns stor bredd i den tyska truppen som man experimenterat med en del under turneringen. Inte mindre än sju spelare i truppen är under 20-år.
Flera av dem var med och vann U 20-VM som avgjordes i Chile 2008.

Sverige har också provat flera yngre spelare i årets Algarve Cup men till matchen mot Tyskland matchar man med mycket rutin bland de spelare som finns tillgängliga. Det har tillkommit ytterligare en på skadelistan, Anna Paulsson, som dras med lättare ljumskproblem. Emelie Öhlander tar hennes plats på högerbacken.

Charlotte Rohlin är tillbaka och går in central i backlinjen ihop med Linda Sembrandt som får fortsatt förtroende av förbundskapten Dennerby. Sara Thunebro är det givna valet på vänsterbacken förstås.
Mittfältet har snabbhet i yttermittfältarna Therese Sjögran till vänster och Kosovare Asllani till höger i mitten säkrar Nilla Fischer och Carolina Seger upp.
På topp får vi återse Lotta Schelin som är kvitt tandvärken och nu får spela ihop med Victoria Svensson, som för övrigt tangerar Kristin Bengtsson landskampsrekord på 157 spelade matcher. Snart är ”Vickan” odiskutabelt störst gällande antalet landskamper i alla fall.

I OS fanns stunder när Sverige spelade riktigt riktigt bra mot Tyskland och det har landslagsledningen tagit fasta på och sekvenser ifrån den matchen visades under gårdagens genomgång för att peppa spelarna och höja deras självförtroende.
– Det skadar aldrig att sätta fokus på dom grejor man gör som är bra. Vi vet att vi kan rubba Tyskland, vi är ofta rätt nära och det är klart att alla vill ta den där skalpen och äntligen få den efterlängtade vinsten mot dem, säger assisterande förbundskapten Lilie Persson.

Tyskland spelar 4-4-1-1 i en grunduppställning och har för vana att vara jobba aggressivt med hög press. Vad är det som skall till för att ni ska slå Tyskland?
– Att vi utnyttjar deras svagheter som att vissa spelare ibland fuskar i försvarsarbetet vilket lämnar luckor mellan yttermittfältet och ytterbackarna, det ska vi utnyttja med våra mycket snabba spelare på kanterna, Sjögran och Asllani.

Det har inte blivit så många mål i turneringen trots att ni har många chanser. I Tyskland står Nadine Angerer, ofta nämnd som världens bästa målvakt. Hon har spelat i Sverige så ni vet väl vad behövs göras om och när en spelare kommer ensam mot henne i straffområdet?
– Det gör vi absolut och det gäller som vanligt att vara kylig och effektiv och att våga se möjligheterna allt inom ramen på en tiondelssekund, svarar Lilie Persson.

Avspark i Faro klockan 14.15 svensk tid. Matchen direktsänds i tyska ZDF.


Så startar Sverige:
1 Hedvig Lindahl - 7 Emelie Ölander, 19 Linda Sembrant,
2 Charlotte Rohlin, 6 Sara Thunebro - 18 Nilla Fischer -
17 Kosovare Asllani, 5 Caroline Seger, 15 Therese Sjögran -8 Lotta Schelin, 11 Victoria Svensson [K].

Avbytare:
12 Kristin Hammarström - 3 Stina Segerström, 10 Sara Lindén, 13 Alexandra Nilsson, 14 Madelaine Edlund,
16 Louise Fors, 20 Lisa Dahlkvist.

Publicerad 2009-03-09 kl 09:09
Annons
Annons
Annons