Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Tuff VM-lottning för Sverige: Slapp i alla fall Nigeria

USA, Nordkorea och Colombia.
Sveriges VM-lottning är tuff - och nästan identisk med de två senaste världsmästerskapens gruppspel.
-Vi slapp ju Nigeria i alla fall, säger förbundskapten Thomas Dennerby med ett leende.

USA, Nordkorea och Sverige i samma VM-grupp.
Har du hört den förut?
När lottningen för sommarens VM-slutspel i Tyskland hölls i Frankfurt på måndagskvällen blev den enda skillnaden mot VM 2003 och 2007 att Nigeria byts ut mot Colombia.
-Det är helt klart en tuff grupp. Den och grupp A är tuffast. Vi måste verkligen tro på oss själva, på vår spelidé och på att vi kan slå alla lag, säger förbundskapten Thomas Dennerby till TV4.

Han kostar på sig ett leende när han konstaterar "vi slapp ju Nigeria i alla fall". Men att återigen ställas mot världens högst rankade nation USA hade Dennerby gärna sluppit. Trots att det innebär ett nytt möte med vännen och förbundskaptenen Pia Sundhage.

-Det är klart att det är en rolig match och Pia och jag är bra vänner. När vi satt på lunchen innan sade vi att vi hoppas på att slippa möta varandra igen, säger han.
Om två av motståndarna är välbekanta sedan tidigare lär det krävas betydligt mer scoutingarbete för att kartlägga det tredje laget.
Den 28 juni ställs Sverige mot Colombia i Leverkusen i den första gruppspelsmatchen.

-Vi vet inte så mycket om Colombia men vi kommer nog att ställas på prov redan i den matchen. Colombia känns det som att vi ska slå, säger backen Charlotte Rohlin till TV4 och analyserar vidare:
-Nordkorea har vi mött tidigare. Vi har haft lite bekymmer mot dem men vi är ett starkare kollektiv och har folk som ska kunna gå in och avgöra. USA beror mer på vilken dag vi har. Det är ett bra lag. Jag tror att de känner att de ska slå oss. Men vi ska ge dem en match.

TT

Publicerad 2010-11-29 kl 21:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons