TV: Guldstriden lever - efter Bachmanns hjärnsläpp

Ramona Bachmann är en av världens bästa spelare.

Men här får hon totalt hjärnsläpp.

Malmöstjärnan tar bollen med handen, blir utvisad och missar guldjakten.

Guldet var inom räckhåll men LDB Malmö fick inte grepp på det.

1-1 borta mot Umeå betyder att lördagens match mot Tyresö blir helt avgörande för vart guldet ska hamna.

- Surt. Vi slarvade bort det, sade ytterbacken Lina Nilsson besviket efteråt.

Malmö hade inte förlorat poäng sedan i maj och slog i våras Umeå på hemmaplan med 7—1. Men idrottens matematik är inte logisk när nerverna kommer in i bilden.

Samtidigt som skånskorna började spänt bjöd Umeå upp till säsongens bästa match.

- Vi gick in med en bra känsla även om Umeå borta är en tuff match. Men vi ska vinna den, sade Lina Nilsson, som fick se Umeås Emmelie Konradsson forcera in 1—0 efter hörna i den 51:a minuten.

Rysare i iskylan

Andra halvleken blev en riktig rysare i iskylan. Bara två minuter efter Umeås ledningsmål blev Malmös stjärna Ramona Bachmann utvisad efter sitt andra gula kort. Schweiziskan kommer att vara avstängd i lördagens guldfinal mot Tyresö.

Malmö jagade kvittering och chanserna avlöste varann åt båda hållen. Umeå hade tillfälle att utöka sin ledning men efter flera gyllene lägen fick till slut Elin Rubensson in 1—1-bollen på en retur i den 85:e minuten.

Efteråt gick diskussionen het om en straffsituation på tilläggstid när Malmös Katrin Schmidt bryskt trycktes undan av en Umeåförsvarare. Men någon straff var det inte, enligt domaren Linn Andersson.

- I mina ögon var det en tackling i ryggen och solklar straff, sade Malmös tränare Peter Moberg.

Besviken tränare

Han var lika besviken som sina spelare och hade trott att nerverna skulle släppa i den andra halvleken. Malmö skaffade sig ett klart spelövertag mot slutet av den första halvleken men kunde inte fortsätta på samma sätt efter paus.

Nu väntar en helt avgörande guldmatch på lördag hemma mot Tyresö. En poäng där räcker för att Malmö ska bli mästare för tredje året i rad.

- Den matchen bryr jag mig inte ett dugg om nu. Först ska vi vara besvikna över det här, sedan ska vi börja ladda för Champions League-matchen mot Verona på onsdag, sade Peter Moberg.

Laguppställningar:

Umeå: Caroline Jönsson - Fanny Hjelm Rönnlund, Emma Berglund, Alexandra Nilsson, Elin Landström - Lina Hurtig, Emma Åberg Zingmark, Linnéa Ågren, Emmelie Konradsson, Maria Nordbrandt - Jenny Hjohlman

Malmö: Thora Helgadottir - Lina Nilsson, Malin Levenstad, Amanda Ilestedt, Alexandra Riley - Ramona Bachmann, Katrin Schmidt, Sara Björk Gunnarsdottir, Sofia Anker-Kofoed - Elin Rubensson, Anja Mittag

Publicerad 2012-10-28 kl 18:13