Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Kristianstads damer kastar kläderna i Baywatch-video: "Bra om vi lockar publik till matcherna"

Dam

Kristianstads damspelare kastar av sig kläderna i en baywatchliknande video - för att locka fler åskådare till matcherna.
- Kan det skapa publicitet, locka fler till matcherna och det inte går över gränsen så tycker jag att det är okej, säger klubbens ordförande Mikael Forsberg till fotbollskanalen.se.

Det är inte första gången ett lag väljer att uppträda lättklädda för att skapa rubriker kring en idrott. Nu har Kristianstads damspelare gjort det samma - kastat av sig kläderna och visar mer naket än påklätt  för att dra uppmärksamhet  till klubblaget. I en baywatchliknande video uppträder flera av fotbollsspelarna i minimala bikinis - allt för att efterlikna den populära TV-serien under 90-talet.

Vad är syftet med videon?

- Det är väl egentligen inte föreningen utan mer tjejerna, en kul grej så att säga. De har gjort sån här video tidigare för att få uppmärksamhet kring våra matcher.

ANNONS

Vad tycker du att det ger för signal?

- Kan det skapa publicitet, locka fler till matcherna och det inte går över gränsen så tycker jag att det är okej, säger klubbens ordförande Mikael Forsberg till fotbollskanalen.se.

Spelarna i KDFF har tidigare gjort en liknande video, fast då härmade man serien Vänner med en skämtsam ton fast då betydligt mer påklätt.

Men ni som klubb ska ju framstå som förebild för yngre tjejer - är det här rätt väg att gå för att få uppmärksamhet?

- Jag har inte funderat på det på det sättet och det är ganska många som har tittat på den också vad jag har förstått. Det går säkert att säga så som du menar, sen kan man säkert ha en annan uppfattning också, så jag har inte funderat så mycket på det.

- Visst vi skulle kunna föbjuda dom (spelarna) att göra det i klubbens regi, sen skulle de kunna göra det ändå, utan att nämna KDFF på det sättet. Men jag vet inte det möjligt att man kan se det negativt.

ANNONS

Men du ser det inte negativt?

- Jag har inte tänkt på det på det sättet som du säger.

Men är det rätt väg att gå - lättklätt och halvnakna kroppar?

- Vi har ju gjort matchplanscher för några år sedan, där de (spelarna) fotograferades bakifrån, utan tröja där siffrorna var klistrade på ryggen. Det kanske är fel, men jag vet inte. Jag tycker inte att det är över gränsen i alla fall.

- Vi har ju inte sett den (videon) på förhand. Det är inget dom (spelarna) skickar till styrelsen för att vi ska ta ställning på förhand. Vi jobbar ju i en öppen miljö där man har ett förtroende att ifrån eget sunt fönuft ta egna ställningstaganden. Det är alltså inget vi granskar på förhand utan det är något tjejerna själva har gjort.

Publicerad 2012-10-16 kl 14:41

DAM

1 minuts lästid

Opererad – hoppet om EM lever

"Kan vara tillbaka till sommaren"
Damallsvenskan
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto