Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

TV: Martas drömdebut - två mål och sambadans

Tyresö FF och superstjärnan Marta fick en drömöppning på årets damallsvenska. 7-0 mot Kif Örebro och två mål från brasilianskan.

2 892 åskådare hade samlats på ett kylslaget Tyresövallen för att se stjärnförvärven med Marta i spetsen. De blev inte besvikna.

Efter en något trevande inledning tog Tyresö tag i taktpinnen och gjorde 1-0 efter 26 minuters spel då nyförvärvet Caroline Seger nickade in en ribbretur.

Kort därpå kom 2-0 sedan Örebros back Moa Narving nickat bollen i eget mål.

I början av andra halvlek punkterade Tyresö matchen med två mål på två minuter.

Det enda som saknades för att göra hemmapremiären till en fullständig succé för Tyresö var ett mål från Marta. Och efter flera missade frilägen fick till slut Marta göra sin sambadans-liknande målgest då hon slog in en retur till 5-0. Dagens största publikjubel bröt ut och några minuter senare följde brasilianskan upp med att göra 6-0, efter fint förarbete av Madeleine Edlund. Radarparet från tiden i Umeå såg ut att trivas tillsammans.

Utöver Marta och Seger spelade även två andra nyförvärv från start, Lisa Dahlqvist och spanjorskan Veronica Boquete, som såg till att Tyresö ägde mittfältet.

I slutminuten fastställde Boquete slutresultatet till 7-0 på straff.

TT

Publicerad 2012-04-09 kl 17:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons