Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EEEE

TV: Pia Sundhage om Lindahl: "Kämpar om att bli etta"

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Hedvig Lindahl är tillbaka i landslaget. Efter att ha opererats för sin höft fanns den rutinerade målvakten med i Pia Sundhages trupp inför Algarve-cup.
– Kommer hon tillbaka i gammal form så slåss hon givetvis om att vara etta, säger Pia Sundhage.

I sommar så väntar VM i Kanada för det svenska damslandslaget. Idag tog Pia Sundhage ut den trupp som ska med på träningsturneringen i Algarve Cup. De stora utropstecknet var Hedvig Lindahl som var tillbaka i den blågula-dressen efter att ha varit skadad i höften.

– Hon är den målvakt som vi har med mest erfarenhet. Kommer Hedvig tillbaka i gammal form så slåss hon givetvis om att vara etta, säger Pia Sundhage till TV4.

Men trots Lindahls långa meritlista varnar samtidigt Sundhage om att det är ett hårt arbete som väntar för att ta tillbaka positionen som första målvakt.

– Risken är att man ser på gamla meriter, så det gäller för henne att kämpa så att hon kommer tillbaka i gammal god form.

Vad har hon sagt om sin återkomst i landslaget?

– Hon har varit borta då hon opererats och precis bytt klubb. I Chelsea har hon däremot fått en bra medicinsk grupp så hon känner sig trygg med att spela fotboll. Vi tror att hon kan komma tillbaka och konkurrera.

Träningsturneringen Algrave cup spelas i Portugal 4—12 mars. Sverige möter i tur och ordning Tyskland, Brasilien och Kina.

Publicerad 2015-02-18 kl 16:55

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER