Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Rohlin siktar högt inför VM: "Vill stå där med guldmedaljen om halsen"

Dam

Veteranbacken Charlotte Rohlin känner att slutet p ålandslagskarriären närmar sig – men ett stort mål kvarstår.
- Jag drömmer givetvis om att stå där med VM-guldet om halsen, säger hon.

Foto: TV4

Den 34-åriga Linköpingsspelaren hör till Blågults verkliga stöttepelare, men den gångna säsongen har varit problematisk. En efterhängsen lårskada höll försvararen utanför spel under flera månader från våren och framåt, men när Pia Sundhage sammankallade landslaget för en träningsturné i Kanada var hon tillbaka.

I den första matchen av två mot värdnationen bildade hon mittlås med Nilla Fischer, den just nu givna ledaren av Sveriges defensiv.

- Det var väldigt kul att vara tillbaka här och man känner att konkurrensen är tuff. Bara på det här lägret har vi varit sex mittbackar i truppen, så det gäller att prestera på träningarna för att visa att man håller, säger Rohlin till fotobllskanalen.se.

ANNONS

Ett träningsläger i all ära, målet för alla Blågula just nu är förstås att få återvända till Kanada nästa sommar när VM avgörs där.

- Det finns inte mycket utanför fotbollen som kan jämföras med att kliva ut på planen under ett mästerskap. Känslorna som bubblar upp när man står där inför så mycket publik. Så det betyder jättemycket att få chansen att vara med. Jag är stolt över att ha tagit mig tillbaka, men också tacksam, säger Rohlin.

Känner du förtroendet från Sundhage, du har fått växlande med speltid på senare tid?
- Ja, jag känner förtroendet, varje gång jag varit hel och spelat hemma i damallsvenskan har jag gjort det. Men självklart finns det andra spelare som tar platsen när man inte är frisk, det är naturligt. Man måste vara i form och spela kontinuerligt.

Vad är din dröm med landslaget just nu?

ANNONS
- Under min karriär har jag vunnit två brons (ett i VM och ett i EM), så självklart är drömmen att stå där med guld medaljen om halsen. Det är det man siktar på såklart.
Publicerad 2014-11-28 kl 10:24

DAM

1 minuts lästid

Opererad – hoppet om EM lever

"Kan vara tillbaka till sommaren"
Damallsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto