Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

TV: Rohlin siktar högt inför VM: "Vill stå där med guldmedaljen om halsen"

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Veteranbacken Charlotte Rohlin känner att slutet p ålandslagskarriären närmar sig – men ett stort mål kvarstår.
- Jag drömmer givetvis om att stå där med VM-guldet om halsen, säger hon.

Den 34-åriga Linköpingsspelaren hör till Blågults verkliga stöttepelare, men den gångna säsongen har varit problematisk. En efterhängsen lårskada höll försvararen utanför spel under flera månader från våren och framåt, men när Pia Sundhage sammankallade landslaget för en träningsturné i Kanada var hon tillbaka.

I den första matchen av två mot värdnationen bildade hon mittlås med Nilla Fischer, den just nu givna ledaren av Sveriges defensiv.

- Det var väldigt kul att vara tillbaka här och man känner att konkurrensen är tuff. Bara på det här lägret har vi varit sex mittbackar i truppen, så det gäller att prestera på träningarna för att visa att man håller, säger Rohlin till fotobllskanalen.se.

Ett träningsläger i all ära, målet för alla Blågula just nu är förstås att få återvända till Kanada nästa sommar när VM avgörs där.

- Det finns inte mycket utanför fotbollen som kan jämföras med att kliva ut på planen under ett mästerskap. Känslorna som bubblar upp när man står där inför så mycket publik. Så det betyder jättemycket att få chansen att vara med. Jag är stolt över att ha tagit mig tillbaka, men också tacksam, säger Rohlin.

Känner du förtroendet från Sundhage, du har fått växlande med speltid på senare tid?
- Ja, jag känner förtroendet, varje gång jag varit hel och spelat hemma i damallsvenskan har jag gjort det. Men självklart finns det andra spelare som tar platsen när man inte är frisk, det är naturligt. Man måste vara i form och spela kontinuerligt.

Vad är din dröm med landslaget just nu?
- Under min karriär har jag vunnit två brons (ett i VM och ett i EM), så självklart är drömmen att stå där med guld medaljen om halsen. Det är det man siktar på såklart.

Publicerad 2014-11-28 kl 10:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons