POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM

TV: Se de viktigaste målen i Tyresös historia - Press och Marta fixar CL-final

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Tyresö lider av en ekonomisk kris.

Men på planen går det bättre.

Här sätter Christen Press det viktigaste målet i klubbens historia - och skjuter laget mot CL-final.

Snart splittras främlingslegionen när korthuset Tyresö Fotboll AB brakar samman.

Men spelarna har en sista kväll kvar och det är kvällarnas kväll.

Finalen i Champions League.

- Det finns inte ord för vad jag känner nu, säger Marta.

3-0 i semifinalreturen mot Birmingham betyder att Tyresö spelar final i Lissabon om en knapp månad. Bolaget som driver laget har samtidigt skulder på närmare nio miljoner kronor.

Bollen är inte hos världsstjärnan Marta där. Den ligger just nu i knäet hos rekonstruktörer på Ackordscentralen. I början av juni infaller ödesdagen. Överlever Tyresö Fotboll AB, som driver laget?

Med stor sannolikhet inte.

Världsstjärnan Marta tänker på det, det går inte att undvika trots den sprudlande glädjen över att snart få möjligheten att spela om titeln som Europas bästa lag.

"Nu ska vi bara njuta"

- Jag är jättestolt. Jag tackar alla spelare och ledare som har stöttat och peppat oss, trots att vi befinner oss i den här situationen. Nu ska vi bara njuta och tänka på Lissabon.

- Nu är vi där, säger hon.

Marta, Whitney Engen, Veronica Boquete, Christen Press, Meghan Klingenberg och Caroline Seger... stjärnorna spelade som om det var sista gången, sista matchen tillsammans.

Det var det inte.

De fick inget gratis mot Birmingham, vars inställning, glöd och i synnerhet lagförsvar imponerade. José Mourinho hade applåderat om han varit på Tyresövallen och inte på Anfield.

För Marta gick det mesta emot väldigt länge. Riktigt emot när hon brände (högt över) straffen tre minuter in i andra halvlek när matchen fortfarande var mållös.

- Det är klart man tänkte dåligt där, men det blev lite lättare när jag kände stödet från mina lagkamrater, att vi skulle jobba vidare för att få fler chanser.

Mod och tålamod

Tyresö öste på, nötte ned motståndet.

- Vi hade pratat om både mod och tålamod i dag. Det var släppa handbromsen och gå "all in" redan från första minuten. Det är lätt då att att det blir stress och panik om målet inte kommer. Men tjejerna hade bara fokus på nästa chans. Det var modiga tjejer i dag, säger tränaren Tony Gustavsson.

Tålamodet visade sig viktigast. Jättetalangen Malin Diaz hittade Christen Press med en djupledsboll och amerikanskan prickade in sitt åttonde mål i turneringen. Det nionde kom tio minuter senare.

Och på tilläggstid fick Marta äntligen till det.

- Jag hade inte kunnat förlåta mig själv om vi inte hade gått vidare. Nu ska vi göra allt för att förverkliga vår dröm på bästa sätt, säger hon.

Den 22 maj, på Estádio do Restelo i stadsdelen Belem, från vars hamn de portugisiska skeppen en gång lade ut för att upptäcka världen, spelar det här laget med största sannolikhet sin sista match tillsammans.

Tyresö har fått vind i seglen. Skeppsbrottet blir en annan historia.

Publicerad 2014-04-27 kl 18:40

DAM

Nästa smäll - missar Algarve cup

Nästa smäll för Sverige: GFC-spelare missar Algarve cup

Visa fler

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå