POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM

TV: Tony Gustavsson om Tyresös läge: "Det är klart att det är en utmaning"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Tyresö kommer att tappa stora delar av laget under säsongen till följd av den dåliga ekonomin. På upptaktsträffen berättade tränaren Tony Gustavsson om hur laget går vidare med det sportsliga.

Tyresös ekonomiska problem gör att man tvingas göra sig av med många av sina bästa spelare. Klubbens tränare Tony Gustavsson berättade på den damallsvenska upptaktsträffen hur han vill att klubben går vidare den närmsta tiden.
- Det är klart att det är en utmaning. Men ingen ska kunna ta ifrån oss det vi gör på planen, oavsett det som händer runtomkring.

Gustavsson vill hålla fokus på den sportsliga biten. Och laget ska spela semifinal i Champions League mot Birmingham under april. Finalen i Lissabon är något som laget haft som mål under många år och laget förblir intakt så länge Champions League-äventyret lever för Tyresö.

De amerikanska spelarna Christen Press, Whitney Engen och Meghan Klingenberg stannar i klubben fram till att man åker ur, eller vinner, Champions League. Det kan max bli fem allsvenska matcher för de spelarna.

Tyresö gick i dag ut med ett pressmeddelande och berättade att man inte kunde behålla någon av de fyra spelare vars kontrakt går ut i juni, bland annat storstjärnorna Marta och Caroline Seger. Hur länge stjärnorna stannar i klubben verkar dock fortfarande oklart.
- Förhoppningsvis blir det kvar till sommaren.

Trots alla Tyresös problem menar Tony Gustavsson att stämningen i truppen är god, och att man är oerhört sugna och inspirerade av möjligheten att ta hem Champions League-titeln.
- Om vi pratar strikt fotboll så är stämningen extremt god. Tjejerna har svetsats samman kring det här. Vi känner lukten av Lissabon.

Publicerad 2014-04-08 kl 14:22

DAM

Säsongen över efter sju minuter: "Förkrossad"

Djurgårdens nyförvärv korsbandsskadad - missar resten av säsongen: "Känner mig helt tom"

Visa fler

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå