Två mål av Frida Nordin när LdB FC vann

Dam

LdB FC tog chansen att blanda sig i den översta tätstriden när Djurgården besegrades med 3-0 (1-0) på bortaplan mot tisdagkvällen.

Efter en kvart kom första heta målchansen. Den var LdB FC Malmös. Gudbjörg Gunnarsdottir räddade framför fötterna på Manon Melis som fick ett väl avvägt instick från Therese Sjögran. Inte oväntat att just Frida Nordin och Pavlina Scasna kom att dominera LdB FCs anfallsspel eftersom de spelar på kanterna. Pavlinas inlägg var upphov till Fridas 1-0-mål efter 31 minuter. Kort efter Manons skottförsök hade Frida två bra skott varav det ena Gudbjörn Gunnarsdottir fick tänja sig ordentligt för att rädda till hörna.
Djurgården spelade med ett lågt försvar. Linda Sällström var spets i anfallet och hon hade ett bra skott som Tine Cederkvist i LdB FCs mål räddade ett par minuter efter att Nilla Fischer med ett överraskade långskott ur dålig vinkel prickat utsidan av krysset i Djurgårdens mål.

Linda hade även den bästa kvitteringschansen när hennes nick efter hörna räddades bort av Therese Sjögran vid bortre stolpen.

Linda Sällström nickade tätt utanför på Linda Fagerströms frispark 7 minuter in på andra halvleken.
Victoria Sandell Svensson var ganska anonym men passningen fram till Linda Sällström omkulltacklad av Nera Smaijic var en rejäl kvitteringschans för att inte tala om Anna-Kaisa Rantanens mäktiga frispark i ribban som följde på den förseelsen.
LdB FC-backen lade högerhörnan till 2-0-målet som mittbacken Emma Wilhelmsson forcerade in trots ett till synes väl samlat Djurgården-försvar tätt framför mållinjen.
Just när Djurgården gått ner på trebacklinje inför de sista fem minuterna konrtade Manon Melis, passade till Pavlina Scasna som sköt i ribban. På returen gjorde Frida Nordin 3-0.
Publicerad 2009-09-29 kl 21:09