Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Tyreseö bekräftar: "Tony tar över"

Tony Gustavsson tar över Tyresö.
Klubbens ordförande bekräftar nyheten.
- Ja, det stämmer,  säger Hans Lindberg till fotbollskanalen.se.

Det var damfotboll.com som under torsdagen rapporterade om värvningen till den damallsvenska serieledaren. Initialt dementerades alltsammans av Tyresö – men nu medger ordförande Lindberg att allt är klart och att informationen inom kort offentliggörs via föreningens hemsida.

Han beskriver den förre Hammarbyledaren som en ”mycket kompetent tränare” med ”stora meriter och en hunger efter att vinna titlar”.

- Han är erkänt duktig på att skapa en god organisation, rollfördelning och en tydlighet i vad han förväntar sig från varje spelare. Att han dessutom genom sin roll i USA:s OS-lag fått en god inblick i damfotboll gör att rekryteringen känns helt perfekt, säger Lindberg.

I övrigt blir det inga förändringar i tränartruppen, vilket innebär att Leif Edeborg - som vikarierat under våren och sommaren - återgår till sin ordinarie roll som assisterande tränare.

- Leif har gjort ett fantastiskt fint jobb som han ska ha mycket credit för. Det var aldrig någon tvekan från hans sida att kliva in och ta ansvaret i ett svårt läge. Jag tycker att han har skött det här alldeles utmärkt och det ser man ju även rent sportsligt, säger Lindberg.

Det fanns aldrig någon tanke på att han skulle fortsätta på mer permanent basis?
- Nej, redan från början gjorde Leif och jag klart att det får vara så här under en tidsbegräsnad period. Det sker i största harmoni.

De senaste åren har Tony Gustavsson arbetat som tv-expert på Canal Plus och enligt Hans Lindberg går det att "säkert att hitta en lösning" som tillåter en fortsättning på den fronten, vid sidan om tränarskapet i Tyreseö.

Publicerad 2012-08-10 kl 14:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons