Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Tyresö mot superlaget med "skadad" Asllani

Foto: Scanpix.

Tyresö gamblade med damallsvenskan för att vara så starkt som möjligt i Champions League.
Hemma mot Paris Saint-Germain är det upp till bevis.
-Det är bara vinst som gäller, och att släppa in noll mål hade varit fantastiskt skönt, säger Caroline Seger.

Med två omgångar kvar av damallsvenskan är SM-guldet i praktiken förlorat för Tyresö. Ett stort misslyckande för den storsatsande fotbollsklubben, men samtidigt en risk man kalkylerade med i somras när spelaromsättningen i truppen var ganska stor.

-Frågan vi ställde oss då var om vi var beredda att gambla med att vara lite svagare i damallsvenskan initialt efter EM, med risk att tappa poäng. Men samtidigt för att öka sannolikheten att kunna gå vidare i Champions League. Vi svarade ja på den frågan och var beredda att ta de riskerna. Om det var rätt får vi utvärdera efter säsongen, säger tränaren Tony Gustavsson.

Svårt motstånd

När Tyresö nu gör sin efterlängtade debut i Champions League kunde motståndet ha varit betydligt lättare. Laget är trots SM-guldet i fjol oseedat och ställs mot franska toppklubben PSG direkt i sextondelsfinalen.
-Nog kan man konstatera att det är på tiden att se över rankningssystemet, säger Tony Gustavsson.
-Men det ska bli skitspännande att mäta oss mot PSG, för vi vet inte hur långt vi har kommit. Det vet vi inte förrän vi står där.
Onsdagens hemmamatch blir en nyckel för att Tyresö ska avancera. Med publikens stöd i ryggen och Tyresövallens konstgräs under fötterna gäller det att skapa ett bra utgångsläge inför returen i Paris nästa vecka.
-Blir det en match som bygger på kraft, då förlorar vi. Blir det en match som bygger på fart, då vinner vi. Det är lättare att få en match med fart här hemma än där nere, säger Gustavsson.

Asllani aktuell för spel

I PSG talar mycket för att Kosovare Asllani spelar, trots att anfallaren fortfarande inte är hundraprocentig efter fotskadan hon fick i EM i somras. Caroline Seger ska göra allt för att blågula landslagskompisen Asllani försvinner ur turneringen illa kvickt. Den inte särskilt blyga målsättningen är att Tyresö går hela vägen och står som Champions League-mästare i Lissabon i maj nästa år.
-Jag tycker att det är ett realistiskt mål, säger Seger.

Matchen sänds direkt på TV4 Sport, fotbollskanalen.se och på fotbollskanalens appar. Start 19.00

Publicerad 2013-10-08 kl 18:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons