Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Tysk samling inget för Dennerbys landslag

Tyska ligan spelar sin sista omgång före sommarens dam-VM redan nu på söndag.
Damallsvenskan, som inte ens börjat än, spelar till den 5 juni.
Men förbundskapten Thomas Dennerby vill inte byta.

Tysk damfotboll storsatsar inför VM på hemmaplan, som inleds 26 juni.

- Deras landslag kommer att vara samlat på läger i två och en halv månad. Men jag tror att vår modell passar den svenska mentaliteten bättre, funderar Thomas Dennerby, på väg hem från träningsturneringen Algarve cup i Portugal.

Nöta på psyket
Att leva lägerliv länge kan både nöta på psyket och ge skyhöga förväntningar att mätas mot.

De tyska ligaklubbarna, med flera svenska spelare, kommer att spela turneringar utan inhemska landslagsstjärnor under det långa uppehållet före VM.

Dennerbys landslag samlas två gånger innan VM-truppen tas ut i slutet av maj. Sverige möter Kanada i Rom den 2 april, och England i två matcher på bortaplan i mitten av maj. Efter det bör också en VM-startelva vara på god väg att ta form.

- I något fall blev jag lite klokare i Algarve, medan konkurrensen hårdnat på andra håll i laget, säger Dennerby om sökandet efter en förstauppställning.

Det svenska försvaret gav dubbla besked i Portugal. Ganska givna spelare, men miss på miss. Stina Segerström och Charlotte Rohlin ser ut att bli mittlås i VM, med Lina Nilsson och Sara Thunebro på kanterna.

- Vi släpper inte till många målchanser, men får ändå alldeles för enkla mål emot oss - fyra på lika många matcher. Det är jobbigt för vilket lag som helst, konstaterar Dennerby.
Den ojämna kvaliteten är i viss mån ursäktad av att vissa spelare är inne i tung försäsongsträning, och till och med kört extra mellan passen med landslaget.

- Jag tycker nog att nivån överlag i turneringen inte var riktigt lika hög som de senaste åren, vilket kan bero på att många lag tränar hårt inför VM, säger Thomas Dennerby.

Hemlig målsättning
Under lägret i Algarve har spelarna själva formulerat en målsättning inför VM, men det är inte klart när den ska presenteras offentligt.

VM-truppen kommer att ha sitt inledande läger på Västkusten, med samling i Stenungsund den 9 juni. Efter några dagar flyttar man till Göteborg, där en landskamp mot Mexiko spelas den 16 juni.

Gruppmotståndare i VM är Colombia den 28 juni, Nordkorea den 2 juli och USA den 6 juli. Två lag går vidare. De två första matcherna får avgörande betydelse. USA är favorit, medan övriga lag troligen slåss om andraplatsen.

Micke Larsson/TT

Publicerad 2011-03-10 kl 13:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons