Uddamålsseger för Sverige i VM-kvalpremiär

Dam

Sverige fick nöja sig med 2-1-seger över Belgien i sin första VM-kvalmatch.

1-0 kom efter en halvtimme efter väl avvägd lyftning från Caroline Seger till Kosovare Asllani som redan hade påbörjat löpningen, hade lugnet att sikta och skjuta i bortre krysset.

Lollo Fors inledde bäst, slog ett dröminlägg från vänster till Nilla Fischer som störtade fram vid bortre stolpen men belgiska målvakten
Sabrina Broos täckte med kroppen.

Enda lyckade djupledpassningen kom från egen planhalva av Stina Segerström mot Jessica Landström som var aningen för sen och krockade med Sabrina Broos och backen Heleen Jaques hann rensa. Strax innan "Kosse" gjorde sitt mål nickade hon tätt utanför.

En kvart in i andra halvlek avlöstes som väntat Nilla Fischer av Lisa Dahlkvist.
Kosovare Asllani var nära att göra sitt andra mål och "Lollo" Fors sitt första några minuter senare. Sabrina Broos räddade både Lollos skott och returen från "Kosse". Ytterligare två minuter senare ökade Jessica Landström till 2-0 - passning från "Lollo".

Historien från EM-matchen mot Norge upprepade, ett svenskt självmål även denna gång av Stina Segerström. Belgien skapade redan i första halvlek en farlighet på sin hörnvariant och den här gången fick hörnläggaren Marijke Callebaut med hjälp av Femke Maes.

Belgien fick en kick av målet men Kristel Verelst förblev ensam på topp och orsakade många offsideavblåsningar.

Lotta Schelin gjorde åter ingen succé och byttes ut mot Lina Nilsson i mitten av andra halvlek.
Linnea Liljegärd ersatte Kosovare Asllani under de fem sista minuterna och hade två bra avslut.

3.367 lockades till Gamla Ullevi, en hyfsad publiksiffra med tanke på Sveriges EM-facit.
Publicerad 2009-09-23 kl 19:54