Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

UEFA godkänner Linköpings arrangemang

12å

Under gårdagen besiktade UEFA Linköpings FCs organisation och arrangemang inför Women’s Champions League, där grupp 5 spelas i Linköping 30/7-4/8.

- Det var ett mycket trevligt besök, UEFA:s Renate Bachmann från Lichtenstein var mycket nöjd med vår planering och organisation så här långt, säger Anders Mäki, klubbdirektör i LFC och högste ansvarige för den lokala organisationen.

LFC hade med sig tre arenaalternativ, Folkungavallen i Linköping, Kopparvallen i Åtvidaberg och Nya Parken i Norrköping. Eftersom belysningskravet inte ställer till några problem hemma på Folkungavallen då matcherna spelas i dagsljus, fick LFC fullt klartecken för spel. Samtliga matcher spelas därför på Folkungavallen.
Om läget i tabellen inför sista speldagen är ovisst måste de sista matcherna spelas samtidigt för att lagen inte ska kunna spela på andras resultat och i det fallet blir Kopparvallen i Åtvidaberg reservarena.

ANNONS

- Vi hade Nya Parken som andraalternativ först, men eftersom det är konstgräs där valde UEFA att förlägga den eventuella reservmatchen på Kopparvallen. Det beslutet togs helt av sportsliga skäl så att alla lagen garanterat får spela alla matcher på naturgräs, fortsätter Anders Mäki.

UEFA-kontrollanten ville denna gång därför inte besöka Parken då de två andra arenorna var fullgoda för den här turneringen. Det kan dock bli aktuellt senare om LFC går vidare i turneringen.

- Fortsättningen i huvudturneringen spelas med två omgångar senare i höst och då klarar inte Folkungavallen belysningskravet. Om det då blir Parken, som förmodligen är en av Sveriges finaste och bästa fotbollsarenor eller Kopparvallen som numera har godkänd belysning, det blir en senare fråga. Vi är ju långt ifrån där ännu, säger Anders.
ANNONS

Bachmann var dock helt nöjd med både Folkungavallen och Kopparvallen.

- Hon gav beröm till vaktmästarna på Folkungavallen för den fina gräsplanen och när hon kom ut till Kopparvallen igår eftermiddag tyckte hon att det var en av de finaste planer hon sett under sina tio år som UEFA-kontrollant, säger Anders med stolthet och riktar ett stort tack till alla de som bidragit till detta fina omdöme.

Som tidigare meddelats bjuder Linköpings Kommun - där idéer blir verklighet - all publik på entréavgiften till alla sex matcherna i gruppspelet.

- En mycket fin gest för alla linköpings-bor och turister som kommer till staden under sista vecka i juli, kommenterar Anders Mäki.

LFC arrangerar som bekant gruppen med mästarna Roma Calfa (Moldavien), Glentoran Belfast (Nordirland) och Clujana (Rumänien).
ANNONS

Så här spelas kvalet till Women´s Champions League:

FOLKUNGAVALLEN
Torsdag 30 juli

12.00 CFF Clujana-Glentoran Belfast United
17.00 Linköpings FC-FC Roma Calfa

Lördag 1 augusti
12.00 FC Roma Calfa-CFF Clujana
17.00 Linköpings FC-Glentoran Belfast United

Tisdag 4 augusti
12.00* Glentoran Belfast United-FC Roma Calfa
17.00 CFF Clujana-Linköpings FC
*Start 17.00 på Kopparvallen om båda matcherna har betydelse för turneringssegern.
Publicerad 2009-07-03 kl 20:54

DAM

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto