Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Umeå gjorde som Barcelona - missade CL-finalen

Det livsviktiga målet kom aldrig. Umeå fick bara oavgjort 0-0 hemma i semifinalreturen i Champions League mot Lyon - därmed stannade drömmen om en final vid just en dröm.
-Jäkligt bittert. Det känns fruktansvärt tomt, sade Umeås mittfältare Emmelie Konradsson.

Lyon vann det första mötet med 3-2 och det stjärnspäckade franska laget var klar favorit även när lagen möttes igen.

Men Umeå-spelarna verkade inte alls vara tagna av stundens allvar och bjöd upp till en betydligt bättre kamp än senast. Laget är till stora delar nytt, ungt och utan alla stjärnor som försvunnit till den amerikanska ligan.

Fast nya är på gång. Den 20-åriga anfallaren Sofia Jakobsson är en, 21-åriga Emmelie Konradsson en annan.

Båda hörde till planens bästa aktörer och Sofia Jakobsson var vid ett par tillfällen nära att sätta dit den där bollen som krävdes för avancemang.

Först tillsammans med Hanna Pettersson, den senare tvåmålsskytt i den första matchen, sedan Lyons målvakt Sarah Bouhaddi gett sig ut på en vågad utflykt, men ingen av Umeås båda anfallare kunde sätta dit bollen.

Minuten efteråt var det färdigspelat för Hanna Pettersson. Umeåspelaren trampade snett och tvingades utgå. Därmed försvann mycket av lagets offensiva styrka och Lyon kunde ta över mer och mer.

Allra närmast ett Umeåmål var det i den 22:a minuten när Sofia Jakobssons skott strök stolpen på utsidan. Umeås 20-åriga anfallare var ett ständigt orosmoment för Lyons försvar men det nödvändiga målet kom aldrig.
-Vi hade ju ett bra utgångsläge. Allt vi behövde var ett mål, men vi klarade inte riktigt av att etablera något anfallsspel, sade Emmelie Konradsson besviket.

0-0 räckte att ta Lyon till final mot Turbine Potsdam i Madrid den 20 maj. Damerna klarade därmed det som klubbens herrar gick bet på kvällen innan mot Bayern München - att för första gången i klubbens historia ta sig till final i Champions League.

Där får laget än en gång klara sig utan sitt skadade anfallsvapen Lotta Schelin. Men på vänsterbackplats blir det svenskt genom Amelie Rybäck som lämnade Göteborg för Lyon.
-Fantastiskt kul! Det var för att ha chansen att få spela en Champions League-final jag ville dit. Det är bara att suga in ögonblicket och njuta, sade Rybäck, som vid 27 års ålder ännu inte fått chansen i A-landslaget.

Det tänkte hon inte på i glädjeyran efter 0-0-matchen i Umeå.
-Nu har vi nått målet vi kämpade för, det känns perfekt, sade hon.

TT

Publicerad 2010-04-28 kl 22:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons