POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
11å

Umeå IK tar upp jakten

LdB FC förlorade inte bara bortamatchen mot Umeå IK med 3-2 utan även möjligheten att vara med i guldstriden. Bara UIK kan hota Linköping nu.

LdB FC hade både 1-0 och 2-1 men två minuter före slut gjorde Umeå IKs back Anna Paulson segermålet.Pavlina Scasna gav LdB FC ledningen efter bara 6 minuter.
- Vi satsade på att vi hade snabbare spelare än Umeå och flyttade in Pavlina centralt bredvid Manon Melis, förklarar LdB FCs tränare Jörgen Petersson.
- De första 20-25 minuterna förde vi matchen, tog medvetet litet risker men det såg bra ut.
Kring halvtimmen spelade Marta fram Hanna Ljungberg vars skott Caroline Jönsson räddade via ribban.
Martas frisparkar och hörnor avgjorde indirekt till Umeå IKs fördel. Det var på en frispark Lisa Dahlkvist nickade in kvitteringen efter 18 minuter.Kring halvtimmen spelade Marta fram Hanna Ljungberg vars skott Caroline Jönsson räddade via ribban.
Hanna hade ytterligare friläge i början av andra halvlek men fick oren träff på bollen.
Minuten efter kunde Karolina Westberg blivit målchansutvisad.
- Hon stoppade Manon som var på väg igenom men kom undan med ett gult kort. Annars får jag säga att domarteamet med Roland Adelsson, Vindeln, i spetsen var det bästa vi haft i år, säger Jörgen Petersson.
1-1 stod sig till en kvart in på halvlek när Manon Melis utnyttjade slarv i UIK-försvaret. Hon var inte sen att göra sitt 19:e mål i Damallsvenskan.
- Vi var vassare i djupledsspelet i andra halvlek men efter kvitteringen till 2-2 tappade vi, fortsätter Jörgen Pettersson.
Marta stod för framspelningen till Ramona Bachmann som placerade bollen stolpe in bakom Caroline Jönsson i LdB FC-målet.
I slutet av matchen satsade båda lagen för fullt framåt. Oavgjort var ett resultat som bara kunde glädje Linköpings FC.
- Vi fick jobba i motvind i första halvlek. Jag tycker det är starkt av vårt lag att vad som än händer kommer man tillbaka och den här matchen hade vi marginalerna med oss, säger Umeå IKs tränare Andrée Jeglertz.
UIKs spelarprofiler den här matchen var Karolina Westberg samt överallt närvarande Frida Östberg.
Hennes motsvarighet i LdB FC var Therese Sjögran.
- Som ska in centralt på mittfältet, tillägger Jörgen Petersson med adress landslagsledningen.
LdB FC drabbades av backbrist. Dora Stefansdottir var avstängd och Nera Smajic insjuknade i Umeå. Emelie Ölander gjorde emellertid en stark insats som ersättare.

Publicerad 2008-09-17 kl 22:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå