Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Umeå IKs klubbdirektör: - Fler måste hjälpa till

Dam 2009-05-07 kl 08:36

Många slutade frivilligt sina styrelseuppdrag i Umeå IKs damfotboll men ofrivilligt tvingas nu anställd kanslipersonal sluta.

Klubbdirektör Britta Åkerlund har skissat på en ny - bantad - organisation.

Den ekonomiska krisen har drabbat Umeå IK mera kännbart än många andra klubbar. När framgångarna var som störst ville många vara med på vagnen. Sponsorerna stod om inte på kö så var de lättare att övertala dem då än till i år.
-Vi hade preliminära löften från många håll, att vändningen i ekonomin skulle ha kommit igång när det var dags att skriva avtalen. Tyvärr blev det alltför många avhopp i början av året, berättar UIKs klubbdirektör Britta Åkerlund.

UIK har byggt upp en föreningsorganisation i takt med de stora sportsliga framgångarna.

ANNONS
Man får rätta mun efter matsäcken, spara och ifrågasätta, skära i utgifterna men nu har det kommit ända in på benet och återstår personalkostnader.
Det gäller dock inte spelarersättningar.
- Men spelarna kommer att få hjälpa till med saker som skötts av oss på kansliet och jag tror inte de kommer att finna det negativt. Alla har säkert varit med om det i sina tidigare klubbar, säger Britta Åkerlund.

Istället för egna anställda marknadsförare/säljare kommer UIK att lägga ut en del av den verksamheten externt.
Hur illa är det ställt i UIK, kan nu riskera elitlicensen?
- Nej, tack vare att kommunen köpte klubbhuset är den i hamn. Sedan får vi försöka vara uppfinningsrika och hitta fler inkomstkällor. Det går inte att sitta ner och tycka synd om sig, säger Britta Åkerlund.
Hon understryker en sak.
ANNONS
- Problemen bredvid plan får absolut inte inverka på det sportsliga. Det kom över 2.000 och såg vår match mot Kopparbergs/Göteborg och de lär nog komma tillbaka så bra som vi spelade.

Det ser inte bra ut att flera personer lämnade styrelsen vid senaste årsmötet och den nyvalde ordförande Roger Lundholm efter knappt två månader.
- Jag kan förstå Rogers skäl, att han som egen företagare i dessa hårda tider måste lägga ännu mera arbete på det än på den ideella sysslan som ordförande i en idrottsförening, säger Britta Åkerlund.
Niclas Sehlstedt, som tidigare varit ungdomsansvarig har tagit över.
Jämfört med i fjol har UIK-fotbollen till i år tappat klubbdirektören Roland Arnqvist, sedermera managern Andrée Jeglertz, kanslist Petter Fors, ordföranden i fotbollssektionen Ulf Halvarsson, ledamöterna Johan Norberg och Katarina Bergström och senast assisterande tränaren Steve Galloway.
ANNONS

DAM

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto