Umeå knappar in på Linköping

Dam

Regerande svenska mästaren Umeå IK knappade in på Linköping i den damallsvenska toppen sedan serieledaren bara spelat 0-0 mot Malmö.

Linköping leder nu med en poäng före Umeå, med två omgångar kvar. Lagen möts i Linköping den 31 oktober.

Umeå tog en enkel seger borta mot tabelljumbon Stattena - 3-1. Madelaine Edlund inledde målskyttet i den 18:e minuten och Sofia Jacobsson ökade på före halvtid. När landslagsmittfältaren Lisa Dahlkvist satte trean i andra halvlek var segern given, noterbart är att Johanna Rasmussen assisterade till alla tre målen. Hanna Pettersson tröstmålade för Stattena.

Djurgården utklassade Sunnanå på bortaplan med 5-0. Marijke Callebaut blev tvåmålsskytt och snart pensionerade Victoria Svensson gjorde sitt tolfte mål för säsongen.