Umeå kvar i ledning efter uppehållet

Dam

Inför det drygt två veckor långa uppehållet i damallsvenskan behåller Umeå sin ledning. Mot Djurgården blev det 0-0, men ner till tvåan Linköping skiljer det fem poäng.

Linköping tog tre poäng sedan Caroline Seger bäddat för 3-1-segern mot Stattena med mål redan efter 52 sekunder. I andra halvlek fyllde sedan Kosovare Asllani och Jessica Landström på i målprotokollet. Reduceringen kom i slutminuterna genom Hanna Pettersson.
Tredjeplacerade Malmö slog bottenlaget Piteå med 2-0. Landslagsspelarna Linda Forsberg och Therese Sjögran, båda nyligen uttagna i truppen till Sveriges träningslandskamper mot Kina och Finland, låg bakom 1-0 i den 19:e minuten där Sjögran stod för assisten och Forsberg för målet. Sex minuter senare utökades ledningen genom Maria Aronsson.