Umeå Södra åker ut Damallsvenskan

Dam

Umeå Södras 3-1-förlust i Malmö samtidigt med att Kristianstads DFF vann med 1-0 Hammarby i Stockholm innebär degradering av Umeå Södra efter bara en säsong.

Umeå Södra höll 0-0 i halvtid i Malmö mot LdB FC som givetvis förde matchen men hade svårt att komma bakom Umeå Sdörs backlinje dör Kristin Åberg styrde.
Terese Andersson hade ett bra chanser när LdB-pressade avtog kring halvtimmen.
Efter ett par chanser i början av andra halvlek blev det tredje gången gillt för Manon Melis när hon gav LdB FC ledningen i efter inlägg mot bortre stolpen från Therese Sjögran.
Redan i första halvlek tvingades Nilla Fischer halta av plan efter en sammanstötning med Terese Andersson.
Manon Mlis gjorde sitt andra mål i mitten av andra halvlek och det tredje på tilläggstid. Terese Andersson hann reducera minuten före.

Frida Pettersson gav Umeå Södras konkurrent kring nedflyttningstrecket Kristianstads DFF ledningen i mitten av andra halvlek mot Hammarby. 1-0 blev även slutresultat till skånskorna som därmed säkrade sitt kontrakt.

Kopparbergs/Göteborg fick nöja sig med 1-0-ledning i halvtid mot Bälinge men i andra halvlek rann det iväg till slutresultatet 5-0. Linnea Liljegärd gjorde målet redan efte 7 minuter framspelad av Maria Karlsson.
Med tio minuters mellanrum ökade Sofia Andersson ocn och Linnea Liljegärd till 2-0 respektive 3-0. Sara Lindén avslutade med två mål och är därmed bästa svenska målskytt i Damallsvenskans skytteliga.

Umeå IK lyckades inte heller mot Sunnanå göra merän ett mål före pauasen mot Sunnanå i Västerbottens-derbyt. Johanna Rasmussen spräckte nollan i matchen.
Tre minuter in på andra halvlek ökade Madelaine Edlund till 2-0 efter en hörna. Hon gjorde även 3-0. Ramona Bachmann ökade till 4-0 innan Lisa Dahlkvist fastställde slutresultatet till 5-0 på straff.

KIF Örebro tog ledningen i bortamatchen mot Djurgården genom Maria Nordbrandt som gjorde come-back i startelvan.
Några minuter in på andra halvlek kvitterade Victoria Svensson till 1-1 för Djurgården och gjorde en kvart in på andra halvlek segermålet 2-1.
Publicerad 2008-09-20 kl 18:21