Umeås svåraste utmaning väntar

Dam

Ett mål på bortaplan och det hade sett mycket ljusare ut för Umeå IK i UEFA Women´s Cup i returen nästa söndag på Gammliavallen. Nu vann Zvezda 2005 med 2-0 (1-0) sin hemmamatch.

En straff redan efter 9 minuter gav det ryska mästarlaget vind i seglen.
- Det var en billig straff. Anna Paulson rörde inte den ryska spelaren, säger Umeå IKs klubbdirektör Britta Åkerlund på plats i Kazan.
Natalia Zinsjenkova satte den bakom Carola Söberg i UIK-målet.
Mitten av första halvlek var Umeå IK sig likt vad gällde chansskapande men skärpan saknades. Madelaine Edlund hade två bra chanser med bara en minuts mellanrum.

Zvezda 2005 fick en lika lyckad start på andra halvlek när Vera Diakel mötte Valentina Savsjenkovas inlägg vid bortre stolpen och enkelt skarvade bollen i mål till 2-0.
Målgöraren var Zvezda 2005:s bästa spelare men hon fick sin andra varning en kvart in på andra halvlek och visades ut. UIKs Johanna Rasmussen och Ramona Bachmann fick var sitt gult kort i sina dueller mot just Valentina. Det var Ramonas andra gula kort i UEFA Women´s Cup så inte heller hon får vara med i returen på söndag.

Umeå IK lyckades dåligt utnyttja det numerära övertaget, samtidigt som ryskorna drog ner tempot.
- Det var vår match, men vi måste göra mål på chanserna. Det var för uddlöst framåt, säger Britta Åkerlund.

Bästa betygen går till backarna Karolina Westberg och Emma Berglund. Hanna Ljungberg slog fina passningar från mittfältet och hade ett bra läge för att själv göra mål.
Inbytta Sofia Jacobsson var nära att spräcka nollan efter sin första bollberöring och det tvingade den ryska målvakten till en av sina svåraste räddningar tio minuter före slut.
Publicerad 2009-03-29 kl 19:09