United vann premiären - Reading snuvat på potentiellt mål

Women´s Super League

Manchester United började den nya ligasäsongen på bästa sätt.
Det blev seger med 2-0 hemma mot Reading efter mål från Kirsty Hanson och Ona Batlle.
Reading kunde dock fått ett 1-1-mål godkänt när Brooke Chaplen hade en boll som såg ut att vara innanför mållinjen.

Manchester United slutade fyra i Women's Super League i våras och missade tredjeplatsen, som hade inneburit Champions League-kval, med en ynka poäng. Under fredagskvällen inledde United den nya ligasäsongen med Marc Skinner som ny huvudtränare efter Casey Stoney när Reading stod för motståndet på Leigh Sports Village.

United tog ledningen i slutet av första halvlek när Ella Toone spelade fram Kirsty Hanson i djupled och den sistnämnde vrickade in 1-0 med en yttersida. Kort efter paus trodde Reading att de kvitterat när Brooke Chaplen dundrade i väg ett skott som gick i ribban och studsade ner. På reprisbilderna var det svårt att se om bollen var över mållinjen eller inte, även om den såg ut att vara det. Domarna valde dock att inte döma mål.

I stället kunde hemmalaget öka på till 2-0 några minuter senare när ytterbacken Ona Batlle gjorde sitt första mål i United-tröjan. Batlle fick bollen av Toone och hittade det bortre krysset med högerfoten från vänsterinnerposition med ett vackert avslut.

2-0 blev också slutresultatet när United fick en önskad start på den nya säsongen. Premiäromgången fortsätter i helgen med bland annat Everton-Manchester City och Arsenal-Chelsea.