POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
11å

Uppåt för Bälinge i F19-landslaget

Äntligen fick Bälinges tre spelare i Sveriges F19-landslag segerjubla när Sverige vann första EM-kvalmatch i Ljungby inför hela 1.226 åskådare.

Sverige vann med 5-0 (2-0). Tre av målen gjordes av Bälinge-spelare, två av Sara Storck som byttes in i halvtid och ett av Julia Lyckberg som slog i 1-0-straffen.

- Första halvtimmen spelade vi krampaktigt. De här spelarna ska lära sig att vara favoriter. Kroatien hade en - och det blev den enda - chans att kvittera med ett skott i ribbans underkant. Kroatiens chans var att kontra, säger förbundskapten Calle Barrling.
- Sedan ökade vi marginalerna och forwards fick fler bollar att jobba med. När Sofia Jacobsson gjorde 2-0 strax före halvtid kändes det som att vi hade avgjort. I andra halvlek dominerade vi totalt.
Då fick Sverige igång kantspelet som man inte hade sett så mycket av i första. Antonia Göransson (Kristianstads DFF) blev inbytt som yttermittfältare och bidrog till det.
Straffen i första halvlek föregicks av att Olivia Schough (Falkenberg) blev nerdragen.
I andra halvlek fick Sverige ännu en straff när Sofia Jacobsson blev omkulldragen. Den satte Tilda Heimersson (Linköpings FC)till 4-0.
Sara Storck kom in i andra halvlek och efter tio minuter dundrade hon in 3-0 i nättaket. Sarah gjorde även 5-0-målet.
På lördag spelar Sverige nästa match mot Lettland i Alvesta.

Publicerad 2008-09-25 kl 20:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå