USA fortsätter att vinna

Dam

I den näst sista matchen på hemmaplan innan avfärd till OS i Kina vann USA den första matchen av två mot Brasilien med 1-0. Amy Rodriguez blev matchvinnare.

På hög höjd och i nästan 40 graders värme, spelades matchen inför 15 071 åskådare på Dick’s Sporting Goods Park i Denver.

Första halvlek var ganska tät spelmässigt och båda lagen skapade några målchanser men Brasilien hade ett större bollinnehav.

Vi frågade förbundskapten Pia Sundhage på vilket sätt USA ändrade för att förändra matchbilden i andra?
-Vi hade bättre tålamod i anfallen med spelvändningar i backlinjen och blev bättre på att våga vända spelet på mittfältet oftare. Samtidigt gjorde alla tre inbytta spelare högerbacken b Cox, vänster yttmittfältaren Hucles och forwarden Amy Rodriguez bra inhopp och förändrade karaktären på matchen.

I andra halvleks 71:a minut fick Carli Lloyd en frispark. Den ledde till en hörna som Brasilien rensade undan och i nästa sekvens var Abby Wambach först på bollen. Abby tog sig snabbt runt på vänsterkanten, slog ett inlägg som Brasiliens inte lyckas få undan. Bollen damp ner framför fötterna på Amy Rodriguez som drog till på halvvolley, rätt upp i nättaket!
-Ja, det var ett snyggt mål och bra förarbete av Abby som slog ett precist inlägg, säger Pia nöjt.

Alla går väl och väntar på att Abby själv ska göra mål och komma upp den magiska siffran 100 landskampsmål?
-Javisst, men det kommer och då blir ett himla liv. Abby är riktigt bra och det vet ju alla lag även Brasilianskorna som inte lämnade henne en meter idag. Så visst det är tufft för Abby att komma till avslut men samtidigt ger det våra andra spelare större ytor.

USA har fortfarande inte förlorat någon match sedan Pia Sundhage tillträdde som förbundskapten och på onsdag väntar Brasilien igen i San Diego.

Publicerad 2008-07-14 kl 09:52