POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
11å

USA-proffsligan har pengar trots krisen

Det har spekulerats om den ekonomiska krisen i USA kommer att äventyra den kommande proffsligan för damlag.

Generalsekreteraren för Women´s Professional Soccer (WPS) Tonya Antonucci har lagt pappren på bordet.

- Vi har ett par miljardärer i ligans ägargrupp vars tillgånger vida överstiger vad det kostar att driva ett lag. Med vårt sätt att arbeta kommer inkomster och utgifter att balansera. WPS har 3,5 miljoner dollar på banken. Vi kommer inte att lova mer än vad vi kan hålla, berättar Tonya Antonucci i en intervju på WPS hemsida.

- Ägargrupperna bakom vart och ett av de sju lagen måste ständigt ha minst ha 7,5 miljoner dollar i likvida medel och ytterligare 3 miljoner dollar budgeterade. US Soccer Federations bidrag belönar delvis ägarna till lagen för att deras satsning ska vara uthållig. Vi har inte hört någon som tänkt att dra sig ur.

Tonya Antonucci framhåller också att ligan bara kan skriva kontrakt för 6-7 månader i taget med spelare.
- Vi förstår att om de pengarna vore allt spelarna tjänade under ett år skulle det bli tufft för dem. Men vi försöker vara kreativa. Vi ska ha en off-season turnering och kompensera. Klubbarna ska kunna behålla spelarna som arbetskapacitet utanför plan.

Hon förklarar också att upplägget I WPS jämfört med den konkursade WUSA-ligan bygger på mera realism.
- WUSA inriktade sig på målgruppen 13-åriga tjejer med hästsvans och det uteslöt antagligen andra fotbollsintresserade både män och kvinnor. Man red alltför hårt på att USA vann VM 1999 och minnet av det räcker inte för att behålla intresset för en liga år efter år. Vi tror det finns en fotbollsintresse i USA och kan vi få 4.000-5.000 per match är det en tillfredställande nivå att växa utifrån. Vi ska inte "ge hopp för miljoner av småtjejer överallt" som man så käckt gick ut med under WUSA-åren.

Publicerad 2008-09-20 kl 08:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå