Vänskaps(!)match avbruten efter bråk

Dam

Damlandskampen mellan Tunisien och Mali på lördagen bröts tio minuter före full tid.

Det utbröt kalabalik efter att en hemmaspelare som inte hade bollen blivit nersparkad och hennes lagkamrater strömmade till för att ge igen. Domaren beslöt då att avbryta matchen, rapporterar tunisiska media.

Tunisien tog ledningen redan efter 5 minuter på straff och ökade till 2-0 efter hörna tio minuter senare.
En kvart in på andra halvlek fick Tunisien sin andra straff. Malispelarna protesterade och ställde sig invid straffpunkten för att hindra straffläggaren och flyttade sig först efter att deras ledare ingripit. Straffen gav 3-0 och sedan urartade matchen. Mali spelarna sökte lika mycket motståndarnas ben som bollen och det kulminerade när Zina Hidouri blev nersparkad.

Matchen avslöjade att båda lagen har långt kvar för att kunna spela jämnt med sina motståndare i Afrikanska mästerskapen i Ekvarorial-Guinnea nästa månad. Tunisien har femfaldiga mästarlaget Nigeria i sin grupp.
Publicerad 2008-10-25 kl 18:20