Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Veteranernas avsked

Tillsammans har de gjort 323 landskamper för Sverige. I dag avslutade både Kristin "Kicki" Bengtsson (Hammarby) och Victoria "Vickan" Sandell Svensson (Djurgården) sina enastående karriärer.

I alla fall utomhus, eftersom Kicki kommer att spela några månader till under inomhussäsongen.

Hur kändes det inför matchen?
Vickan: - Jag kan nog säga att jag var mycket nervös. Förra natten fick jag kanske 2-3 timmars sömn. Även inför straffen kändes det väldigt pirrigt, det är klart att det känns litet extra efter så många år. Jag kommer säkert att träna en hel del fortfarande, man blir ju en träningsnarkoman med åren.

Kicki: - Det har varit en omtumlande vecka för mig. Beslutet tog jag ganska sent. Jag har funderat mycket på om att fortsätta eller sluta och bestämde mig slutligen att lägga av. Men så småningom kommer vi ju att ha mycket tid för andra saker. Jag ska fortsätta med tränarutbildningen och där kommer jag faktiskt vara på samma kurs som Victoria.

På fråga vad de fotbollsmässigt kommer att minnas som mest svarar Vickan att det är nog VM-silvret i USA 2003 och hennes fyra SM-guld med Djurgården. Kicki tillägger att båda hon och Vickan har vunnit Diamantbollen två gånger och att det även inräknas bland de oförglömliga minnen.

Om de kommer att sakna fotbollen vill de ovanligt många journalisterna på presskonferensen veta och Vickan svarar:
- Jag tror inte att vi förstår idag att det är slut nu. Det blir nog först i början på nästa år när den nya säsongen drar igång att man märker det.
- Just det, säger Kicki, och när vi inte längre måste träna på morgnarna.
- Sammanhållningen i ett lag, det är någonting fantastiskt med fotbollen som jag kommer att sakna. Visst blir det så att jag håller kontakten med många spelare, men ändå kommer det inte att vara på samma sätt, fortsätter Kicki med litet vemod i rösten.

Djurgårdens tränare Anders Johansson om Vickan och Kicki: - Det är två världsspelare som slutar. Om Victoria kan man bara säga att hon var en viktig anledning att jag kom och jobbade med Djurgården eftersom jag ville träna henne. Hon är en förebild utan dess like i sin proffsighet, sin ambition och sitt spelförståelse, hennes avslut är perfekta, en av världens bästa fotbollsspelare helt enkelt. Samma sak kan jag nog säga om Kicki. Hon har nog någonting emot mig (skrattar), eftersom jag har några gånger försökt värva henne, men hon tackade alltid nej. En allroundspelare som fortfarande håller hög klass vid 39 år. Hon är fortfarande en av de bästa spelarna i serien och jag vet faktiskt vad det säger om Damallsvenskan. Nej, det är två av Sveriges allra bästa som slutar idag.

Hammarbys Annelie Norén har inte mycket att tillägga och säger att hon har haft nöjet att få spela tillsammans med Kicki och mot Vickan och att hon är säker på att man kommer att sakna de båda profilerna väldigt mycket redan när den nya säsongen kommer att dra igång.

Damfotboll.com önskar både Kicki Bengtsson och Victoria Sandell Svensson allt gott och hoppas att vi kommer att se båda två i viktiga funktioner inom damfotbollen i Sverige framöver.

Text: Rainer Fussgänger

Publicerad 2009-11-07 kl 19:45
Annons
Annons
Annons