Vilket väder och vilket spel!

Dam

Att bjuda på en så bra match med sådan intensitet och säkerhet i agerandet kräver två topplag som LdB FC och AIK. Malmölaget vann med 1-0 (0-0)

Men AIK kunde också tagit alla tre poängen utan att det varit oförtjänt. Åtminstone en poäng på en utebliven straff.

AIK såg stundtals ut som det troliga vinnarlaget i kraft av längre anfall och fler som kunde tänkas avgöra. Lisa De Vanna krävde extrem uppmärksamhet av Ldb FCs bakre linjer. Trots den tunga och hala planen gav Lisa prov på snabbhet utöver det vanliga samt kvicka oförutsägbara dragningar. Men här fanns även Louise Fors och Emma Lundh som grovjobbade. AIKs mittfält är inte bara på pappret bättre än LdB FCs vars båda ordinarie kantbreddare saknades, Pavlina Scasna p g a ryggont och Frida Nordin febersjuk.

Backen Lina Nilsson tog Fridas plats till höger, fick mycket att göra men positionen var henne ovan. Dock lade hon inlägget som Manon Melis nickade in segermålet på 10 minuter före full tid.
- Faktiskt mitt första nickmål i år, upplyste skyttedrottningen efteråt.
Lisa De Vanna sköt tätt utanför första gången Emma Wilhelmsson inte hann med. Louise Fors sköt också utanför efter att Lisa vänt bort sin bevakning. Allra närmast att ge AIK ledningen var Lisa De vanna när Caroline Jönsson enhandsräddade efter 34 minuter.
- Vi fick inte koll på AIKs mittfält och deras omställningar i första halvlek, erkänner LdB FCs tränare Jörgen Petersson.

AIKs assisterande tränare Patric Jidefalk konstaterade att AIK tappade i tempo i andra halvlek. Vad som främst upprörde honom var att domare Sara Persson undlät att blåsa straff när Kathryn Gill gick omkull tillsammans med Emma Wilhelmsson fem minuter före slut. Publiken, blott 417, i regnrusket väntade också på en signal som aldrig kom.
Jörgen Petersson försummar inte att framhålla Therese Jönssons inhopp i mitten av andra halvlek som ersättare för Maria Aronsson.
- Therese har inte spelat på just den positionen på ett bra tag men vet vad som krävs och gjorde det mycket bra.
Therese Jönsson blev för övrigt hyllad efter att ha passerat 300 matcher under sina 11 spelår i MFF/LdB FC.
Publicerad 2008-10-05 kl 22:41