Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

VM-truppens utmanare får chansen mot Norge

Resan mot VM har startat.
Landskampen mot Norge blir framför allt ett test för utmanarna.

På tisdag kväll träningsspelar damlandslaget mot Norge på Falkenbergs IP. Ett första litet avstamp mot VM 2011 i Tyskland. Saknas gör dock etablerade stjärnor som Caroline Seger, Kosovare Asllani och Therese Sjögran. I stället får flera framtidsnamn möjligheten att visa upp sig.
-Alla som är här har en realistisk chans att ta en plats i VM-truppen och det här är ett utmärkt tillfälle att ge dem speltid, säger förbundskapten Thomas Dennerby.
Två av dem är 90-talisterna Antonia Göransson, Hamburger SV, och Tilda Heimersson, Linköping, som båda glänste i U20-VM i somras.
-Formen har känts bra hela året och det är jättekul att få vara med. Skulle jag få spela är det nog det största jag varit med om, säger 20-åriga Göransson.

Nervöst?
-Nej, det är bara att gå in och köra. Det är viktigt att visa att man vill vara med och slåss om en plats och aldrig slappna av.
Samma inställning har 18-åriga Tilda Heimersson.

-Det kommer vara en jättestor grej för min karriär att ha gjort en A-landskamp. Men det är bara att ge järnet och tänka att man spelar som i sitt eget klubblag, säger hon.
Konkurrensen om platserna i truppen är sylvass. Därför är landskampen mot Norge ett betydelsefullt test för utmanarna.
-Det är klart att det kommer fler chanser men den här matchen är jätteviktig. Nu när man fått chansen här så känner jag att de ändå har mig i tankarna, säger mittfältaren Heimersson.

TT

Publicerad 2010-10-25 kl 13:25
Annons
Annons
Annons