POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
10å

WPS-ligan stänger av McNeill och Wambach

I efterhand bestraffas amerikanska landslagsspelaren Abby Wambach med en matchs avstängning för tacklingen som sannolikt avslutade brasilianska Danielas säsong i WPS-ligan.

Samma öde drabbar Kia McNeill (som förra säsongen spelade i Kristianstads DFF) i Saint Louis Athletica. I hennes fall gäller avstängningen för "upprepat klandervärt uppträdande gentemot en spelare i motståndarlaget."

Beslutet om avstängningarna har fattats av WPS-ligans kommissionär Tonya Antonucci.
Det anmärkningsvärda är att varken Abby Wambach eller KiaMcNeill fick mer än gult kort av matchens domare. WPS-ligans disciplinkommitté som granskat händelserna fann inte att de båda spelarna hade protesterat mot domslut och ansåg att ingen mer åtgärd skulle vidtagas.

WPS-ligans regelverk ger dock kommissionären fullmakt att själv ta upp händelser som misskrediterar ligan till skydd för spelarna.
Tonya Antonucci (kommissionären) säger i ett uttalande att hon "valde att gå tillbaka till matchen Washington Freedom - Saint Louis Athletica och kontrollera händelserna p g a matchens natur. Om det inte gjordes skulle det leda till omständigheter i kommande matcher som kunde komma att hota spelarnas säkerhet och ligans integritet. Jag kommer även att rapportera till USAs fotbollförbund (U S Soccer) som tillsätter domare och påpeka allvaret vid tillsättande för att undvika sådana här händelser i fortsättningen".

Publicerad 2009-05-08 kl 12:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå