Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Akgün slog till - väntat i 22 matcher: "Kunde inte blivit bättre"

Damallsvenskan

UPPSALA. Hon har väntat och väntat.
Mot Uppsala gjorde Växjös Nesrin Akgün sitt första damallsvenska mål.
- Det är jätteskönt, säger hon till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån

Det var ifjol, när Växjö DFF, gick obesegrat i elitettan som olyckan var framme för stortalangen Nesrin Akgün. En stressfraktur ledde till en "riktig" fraktur i vänster fot, som i sin tur vägrade läka och säsongen i den näst högsta ligan spolierades av fotskadan. 

- Tanken var att jag skulle få ett år i elitettan men så blev det inte ju. Jag var skadad hela året och fick hoppa rätt in i damallsvenskan nu - men jag växer här och jag ser bara framåt, säger hon till Fotbollskanalen.  

Sedan Växjö gick upp i damallsvenskan har hon varit hel - och det har blivit en del matcher under säsongen. Och när det betydde som mest, i bottenmötet mot IK Uppsala, gjorde hon sitt första mål.  

Annons

- Det är jätteskönt. Jag har sagt det inför de flesta matcherna nu att jag vill göra mitt första mål, säger hon till Fotbollskanalen.  

Hon fortsätter:  

- Jag hade ett inlägg som en spelare fick touch på och den gick i stolpen - men det hade ju varit extra skönt om jag gjort mål efter bara tre minuter.  

Hur länge har du väntat på målet?
- Hur många matcher har vi spelat?  

Det är fyra matcher kvar, så 22 matcher har spelats.
- Ja, då har jag väntat så länge. Det var extra skönt att få göra mål i den här matchen, det kunde inte blivit bättre, avslutar hon.  

Publicerad 2023-10-10 kl 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto