Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Straff sänkte Uppsala - Ries om situationen: "Olyckligt"

Damallsvenskan

UPPSALA. En Växjö-straff sänkte Uppsala.
Om det var rätt domslut?
- Jag måste se på situationen igen för att avgöra det, säger syndabocken Taryn Ries till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån

Det stod lika inför slutminuterna i bottenmötet mellan Växjö DFF och IK Uppsala, då dömdes straff till Växjö efter att Tilde Johanssons inspel tagit på Taryn Ries arm… eller?

Domslutet möttes av stora protester från Uppsala-lägret och på ett nästintill tomt Studenternas IP kunde man höra hur hemmalagets spelare skrek ”skojar du?” mot domaren. 

Men det gjorde hon självfallet inte och straffsparken avgjorde mötet – där Växjö får med sig tre poäng hem till Småland.  

Frågan är dock om det skulle varit straff?  

- Det är en olycklig situation, jag har inte sett situationen i efterhand så det är svårt att säga om det var rätt eller fel. Men det kändes som att jag hade armen intill kroppen men jag måste se på situationen igen för att avgöra om det var rätt, säger Taryn Ries till Fotbollskanalen.  

Annons

Var kände du att bollen tog?
- Jag kände ju att det var armen, men det kändes som att den var intill kroppen, så jag vet inte om jag hade kunnat flytta på mig, men det kan ha varit rätt och det kan ha varit fel domslut. 

Lagkapten Agnes Nyberg:  

- Utifrån regelboken så ska armen vara intill kroppen, är den inte det så är det straff, men utifrån min vinkel är det svårt att se. Sen tycker jag inte att den situationen är avgörande utan jag tycker att vi skapar lägen för att avgöra matchen redan i första halvlek och det borde vi ha kunnat göra.  

Hur mycket hade ni behövt en poäng just nu?
- Väldigt mycket. Vi ligger på nedflyttningsplats och tre poäng hade varit väldigt avgörande, både för tabelläget men också för fortsättningen av säsongen. Nu har vi fyra matcher kvar och varje poäng blir viktig – vi har satt oss i en situation som jag inte tycker om och jag tycker inte att vis ka vara där utifrån prestation, avslutar hon. 

Annons

IK Uppsala ligger på en 13:e plats i damallsvenskan.  

Publicerad 2023-10-10 kl 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto