Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN

Elitfotboll Dam om planskandalen: "Oerhört olyckligt"

Foto: TV4 Sport

Nästa

Avbryt
Försök igen

En inställd match i damallsvenskan på grund av undermålig plan. Då ska Elitfotboll Dam försäkra sig om att händelsen inte inträffar igen.

- Det är ingenting som vi vill att damfotbollen ska få någon stämpel av, säger ordföranden Linda Wijkström till Fotbollskanalen.

Den damallsvenska matchen mellan Kristianstad och KIF Örebro som var tänkt att spelas under tisdagskvällen ställdes in på grund av planens undermåliga skick. Bakgrunden var att kommunen för fem veckor sedan hade grävt ner ett antal dräneringsrör i planen och det hade lämnat stora revor i planen. Elitfotboll Dam (EFD) har sedan händelsen samlat information från de inblandade parterna, men någon förklaring till varför planens skick uppmärksammades först 90 minuter före match har ordföranden i EFD, Linda Wijkström, inte fått.

- Nej, faktiskt inte. Vi kommer att prata med matchdelegat hur det resonerades på förmötet och så. Vi kommer att se över hur det har varit för att försöka underlätta att vi inte ska hamna i den här situationen igen, säger hon till Fotbollskanalen.

Vad kan ni göra för att den här typen av händelser inte ska inträffa?
- Det vi kan göra är att göra det mer observant i god tid innan. Vi kanske ska se över rekommendationer tillsammans med föreningen i de fall där det finns en kommun som arenaägare som betyder att man ser över planen ordentligt under veckan, tillsammans. Det finns ändå ett arrangörsansvar då ifrån klubben och i det här fallet också med arenaägare så här kanske vi måste kolla på det regelverk vi har i dag om det här ska ses över, säger Wijkström.

Hur känner du som representant för svensk damfotboll över att det här har inträffat?
- Jag tycker att det är otroligt olyckligt att KIF Örebro ska sitta i en buss en hel dag och har förberett sig för spel i en oerhört spännande damallsvenska just nu. Det är en händelse som vi ska se till att det inte händer igen. Det är väldigt ovanligt inom damfotbollen med avbrutna matcher eller förseningar eller liknande så det är ingenting som vi vill att damfotbollen ska få någon stämpel av, säger Wijkström till Fotbollskanalen.

- Vi jobbar just nu för att ta del av den information som har kommit via matchdelegatrapporter och de delarna. Just för att det här inte händer igen och att vi är mer förebyggande då. Om vi kan bistå föreningarna på något sätt med tydligare direktiv eller nånting så behöver vi se över det.

Hos förbundet vet man ännu inte hur man ska hantera frågan. Kenneth Tallinger, ordförande i Disciplinnämnden menar att man aldrig varit med om ett liknande fall.

- Det här är en speciell händelse som vi inte tagit ställning kring tidigare. Jag har själv gått och funderat på det under morgonen och sanningen är att jag inte kan ge något klart svar i dagsläget. Tidigare har vi haft att hantera avbrutna matcher på grund av väderförhållanden eller supportrars beteende. Men det här är nytt, säger Tallinger till Fotbollskanalen.

Publicerad 2015-08-19 kl 12:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons