Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

FEM SPANINGAR: "Rytting Kaneryd vann 'matchen i matchen'"

Damallsvenskan

GÖTEBORG. Häcken kryssade mot Rosengård.
Här är Fotbollskanalens Amanda Zazas fem spaningar från matchen. 

Foto: Bildbyrån.

Stjärnorna tillbaka för Häcken
Elin Rubensson har inte gjort en damallsvenskmatch sedan starten. Men i dag var hon tillbaka i truppen för första gången och fick även några spelminuter i sig mot sin forna klubb. Dessutom var Pauline Hammarlund, som för drygt ett år sedan drog av korsbandet, tillbaka i truppen och även hon fick några spelminuter. Korsbandsskador är aldrig kul, därför var det extra kul att se Hammarlund tillbaka på plan.

Kampen på högerkanten
Det bjöds inte bara på toppmöte - utan det var också en match i matchen. Johanna Rytting Kaneryd mot gästande Katrine Veje. Men Veje fick det tufft inledningsvis på sin kant, först misslyckades hon med en rensning och bjöd upp BK Häcken till dans när man kvitterade. Sen var Rytting Kaneryd otroligt stark, så stark att Veje gjordes bort en del gånger, och andra fick hon extra stöd. Sen kom också målet från Rytting Kaneryd från just... högerkanten.

ANNONS

Rosengårds försvarsspel testades
Rosengårds försvarsspel har inte testats inledningsvis av damallsvenskan. Men när man ställdes mot BK Häcken ställdes man också mot ett Häcken som ville ha mycket boll och som testade Rosengård i det djupa försvarsspelet. En del vågade satsningar och mindre bra beslut uppenbarade sig i försvaret - bland annat hade Emma Berglund otroligt tur att domaren inte blåste för straff redan i den åttonde minuten när hon rev ner Larsen i straffområdet.

Vem ska stoppa Mia Persson?
Hon är en av damallsvenskans främsta målskyttar hittills och mot Häcken satte hon ledningsmålet mot BK Häcken. Hennes femte den här säsongen - och som Jelena Cankovic ersättare har hon skött sig otroligt bra, tillräckligt bra för att Renee Slegers kommer ha en del huvudbry när Cankovic är tillbaka.

ANNONS

Häcken tappade greppet
Säsongen är lång. Men vill man vinna ett SM-guld då måste man slå de allra bästa. Och i toppmötet mellan Rosengård och BK Häcken  - i sådana matcher handlar det om små marginaler. Och det såg länge ut som att Häcken skulle ta tre poäng - men Marika Bergman Lundin ställde till det och ett straffmål gjorde också Häcken tappade greppet. Marginalerna var inte med varken Häcken eller Rosengård.

Publicerad 2022-04-25 kl 20:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto