Stjärnorna byttes in - Rosengård räddade poäng i rivalmötet

Damallsvenskan

GÖTEBORG. BK Häcken såg ut att gå för tre poäng.
Då fick Rosengård en straff som Caroline Seger enkelt stänkte dit när matchen slutade 2-2.
- Utifrån resultatet är jag jättebesviken, säger Häcken-tränaren Robert Vilahamn.

Det var en match som man behövde vinna trots att säsongen är lång - för det är högst sannolikt att Rosengård och BK Häcken kommer att fajtas om guldet även i år.

Och när skåningarna gästade de gulsvarta blev det hett i rejälmötet ganska direkt. För redan efter åtta minuter kom det höga protester från hemmabänken. Stine Larsen revs ner i straffområdet efter en vågad tackling av Emma Berglund som skulle rensa bollen till varje pris - och tur var det för gästerna att priset var billigt.

Rosengård fick till ett mönsteranfall i den 12:e minuten. Olivia Schough spelade en fin boll till Katrine Veje som hittade tillbaka till Schough som på ett tillslag hittade in i straffområdet. Mia Persson fiskade upp bollen och kunde peta in den bakom landslagsmålvakten Jennifer Falk.

Men gästerna fick inte njuta allt för länge. Repliken kom bara tre minuter senare när Johanna Rytting Kaneryd drog till med ett skott som Teagan Micah släppte till retur. En retur som hamnade vid fötterna på Stine Larsen som tryckte in kvitteringen.

Häcken fortsatte att trycka på och forcerade framåt. Och Anna Wijk spelade vackert fram till Rytting Kaneryd som kunde utöka till 2-1 strax innan paus.

Den andra halvleken bjöd inte på lika mycket som första. Den första farliga chansen kom i den 53:e minuten. BK Häckens Filippa Curmark drog till med ett skott från håll som Teagan Micah tvingades tippa över.

Sen höll Jennifer Falk på att ställa till det rejält. Det blev en stökig situation i straffområdet och Falk hade inte koll på bollen. Men Häcken kunde rensa undan. Och det som länge såg ut som att det skulle bli en viktig trepoängare för hemmalaget slutade med en otursam brytning av Marika Bergman Lundin som ledde till en straffspark till Rosengård.

Det är sällan Caroline Seger missar en straffspark - i dag var hon kylig. Falk gick åt fel håll och Seger stänkte enkelt in slutresultatet, 2-2.

- Vi får inte till den matchbilden som vi brukar få till på grund av bra motstånd. Men vi är jätteglada att vi kunde komma härifrån med 2-2, säger Slegers.

Robert Vilahamn är mindre nöjd med resultatet.

- Utifrån resultatet är jag jättebesviken. Det känns som att vi har en dominans och att vi bör vinna. Det är väldigt snopet, jag visste inte vart vi låg mot Rosengård men i slutet av matchen är det de som har kramp och ligger ner. Det visar att vi kan hota om SM-guldet.

Häcken toppar fortsatt damallsvenskan på samma poäng som Rosengård men med en bättre målskillnad.