Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fotbollskanalen rankar damallsvenskans bästa spelare 2019: Anvegård och Rubensson toppar listan

Damallsvenskan

Fotbollskanalen rankar damallsvenskans bästa spelare 2019.
Här är topp 5.

Foto: Bildbyrån

Plats 25-16 hittar du här.

Plats 15-6 hittar du här.

5. Caroline Seger
Klubb: FC Rosengård Nationalitet: Sverige Född: 1985

Leder sitt Rosengård med självsäkerhet och är en viktig pusselbit i det defensiva arbetet. Även om hon inte är lika kvick som hon en gång var bevisar Seger gång på gång att hon är bland de smartaste spelarna i ligan. Med en speluppfattning i världsklass och ett starkt ledarskap hjälpte hon sitt Rosengård ta hem SM-guldet med god marginal. Och hon fortsätter till Fotbollssveriges glädje ledda sitt lag ännu en säsong.

4. Loreta Kullashi
Klubb: Eskilstuna United Nationalitet: Sverige Född: 1999

ANNONS

2018 började med succédebut i blågult, men sen satta skador stopp för säsongen. I år har den unga talangen kommit tillbaka i fin form. Efter sommaruppehållet bidrog hon till Eskilstuna Uniteds jättelyft och låg bakom det mesta. Med bra teknik och spelförståelse spelar hon både fram till mål och gör dem själv. Bara 20 år gammal är Loreta Kullashi ett av våra största framtidsnamn.

3. Michelle De Jongh
Klubb: Vittsjö GIK Nationalitet: Sverige Född: 1997

U23-spelaren har gått från att vara en defensiv mittfältare till att bli en offensiv och målfarlig mittfältare. Har en stor del i Vittsjös framgångsrika säsong och hittat helt rätt i sin position. Med nio mål på 22 matcher har De Jongh visat upp sina offensiva kvalitéer och blivit en nyckelspelare i klubblaget. Belönades i slutet av säsongen med en plats i A-landslagets trupp. Om 22-åringen fortsätter 2020 på samma sätt borde första A-landskampen inte vara långt borta.

ANNONS

2. Elin Rubensson
Klubb: Kopparbergs/Göteborg Nationalitet: Sverige Född: 1993

Trots att Rubensson drabbades av både kristallsjukan och hjärnskakning har mittfältaren gjort ännu ett starkt år. En viktig kugge i Kopparbergs/Göteborg som gärna vandrar in i mitten från högerkanten. Hon styr spelet med bravur och jobbar hårt över hela planen. Den kreativa mittfältaren har hittat nätet fem gånger och bjöd bland annat på ett magiskt frisparksmål borta mot Linköping. 26 år gammal har Rubensson rutin att dela med sig av, men också många år kvar av toppfotboll i sig.

1. Anna Anvegård
Klubb: FC Rosengård/Växjö DFF Nationalitet: Sverige Född: 1997

2018 blev Anna Anvegård prisad som årets genombrott i damallsvenskan. 2019 tog anfallaren nästa steg och utsågs till seriens mest värdefulla spelare. 22-åringen gjorde stora avtryck i Växjö och flytten till Rosengård gav henne ytterligare möjligheter att blomma. Vinnare av skytteligan och stort bidragande till Rosengårds guld. Med skicklighet på små ytor och fin teknik har Anvegård visat upp vilken högklassig anfallare hon är. Och bevisat att hon är årets bästa allsvenska spelare.

ANNONS

Fakta

Om Fotbollskanalens ranking

Årets 25 bästa spelare i damallsvenskan är Fotbollskanalens ranking av de bästa spelarna i damallsvenskan det gångna året, från den 1 januari 2019. Spelarens insatser för ett allsvenskt lag i damallsvenskan, svenska cupen och Europaspel räknas in. Listan är framtagen Fotbollskanalens Vendela Ögren och Andreas Sundberg, samt C More och TV4:s kommentator Daniel Kristiansson, samt C More och TV4:s experter Malin Swedberg och Hanna Marklund.

Publicerad 2019-12-26 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto