Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Landslagsstjärnor ut, tonåringar in för Rosengård i derbysegern: ”Båda två löser det bra”

Damallsvenskan

MALMÖ. Caroline Seger skadade sig i senaste matchen, Hanna Folkesson fick känning på uppvärmningen.
Då startade Rosengård med två tonåringar på centralt mittfält.
- Jag fick jättemycket stöd av mina lagkamrater om att bara gå in och köra, sa Nellie Lilja efter 2-0-vinsten i Malmöderbyt. 

1:06
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Browns 2-0-mål i matchen i spelaren.

Den rutinerade landslagsduon Hanna Folkesson och Caroline Seger brukar vara centralt mittfält i Rosengård. Till Malmöderbyt mot Limhamn Bunkeflo var Seger sedan tidigare hälskadad, och på uppvärmningen klev Folkesson av.

In på centralt mittfält: tonåringarna Nellie Lilja och Ebba Wieder.

- De löser det bra båda två. Jag tycker det är jätteskönt att de gör det. Det är spelare som har tränat på väldigt bra under en lång period. Vi har pratat mycket om tålamod till dem, att fortsätta jobba på och när chansen kommer att man är redo, sa tränaren Jonas Eidevall efter matchen. 

- Det är därför Nellie kan göra en så bra match som hon gör i dag. 

ANNONS

Lilja fick reda på att hon skulle få starta bara 15-20 minuter innan avspark, hennes första start i Rosengård efter flytten från just Limhamn Bunkeflo. 

- Det satte igång en del tankar och nervositet, sa Lilja. 

- Men det var att behålla lugnet, jag fick jättemycket stöd av mina lagkamrater om att bara gå in och köra. ”Visa vad du kan och kör ditt spel”. 

Lilja och Wieder hade spelat ihop i U-landslag tidigare, och förutom första starten så är det mycket annat på gång. Bland annat tar hon studenten nästa vecka, och än så länge trivs hon med flytten till Rosengård. 

- Jag ville ta ett nytt steg i min utveckling. Jag visste att jag skulle konkurrera med två landslagsspelare på innermittfältet. Det är en utmaning jag vill känna för att ta det extra klivet. 

Eidevall, som också berömde laget för deras insats utan Seger, sa att det inte är någon fara med de två skadade spelarna. 

ANNONS

- Folkesson fick en muskulär känning på överkroppen, som egentligen vara lite slantsingling om hon hade kunnat spela eller inte. När det blev så tätt inpå så tänkte vi att ”Nellie är redo att gå in och köra”, det var inga konstigheter med det. 

- Med facit i hand blev det ett väldigt bra beslut. 

Med Seger så hoppas de att hon ska kunna följa med landslaget på VM-kvalet. 

- Status på Seger är att det blir bättre och bättre. Vi tror inte det är något allvarligt. 

- Hade den här matchen spelat söndag istället tror jag det hade funnits mycket, mycket större möjligheter för henne att spela.

Publicerad 2018-05-31 kl 21:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto