Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN

LFC-tränaren: "Försöker alltid stå bakom mina spelare"

Foto: Bildbyrån

Marija Banusic uttalade sig om att Linköping tänker bojkotta Fotbollsgalan.
Tränaren Kim Björkegren vill dock inte slå fast något.
- Jag inte vill uttala mig för föreningen som helhet. Om spelarna tar ett annat beslut är upp till dem själva, säger Björkegren till Fotbollskanalen.

Under söndagen kunde Fotbollskanalen berätta att det svenska damlandslaget planerar att bojkotta Fotbollsgalan den 20 november, och i förlängningen kan komma att strejka över träningsmatchen mot Frankrike den 27 november. Det här på grund av att spelarna ännu inte kommit överens med Svenska Fotbollförbundet om något nytt avtal parterna emellan.

Senare under dagen menade Linköpings landslagsspelare Marija Banusic att de svenska mästarna inte heller tänker gå på galan.

- Jag ska inte gå på Fotbollsgalan, och jag hoppas att ingen annan damfotbollsspelare gör det, så länge det ser ut som det gör nu. Det handlar inte bara om landslaget. Vi i Linköping tänker inte heller gå, sa Banusic till HD.

Linköping - som försvarade sitt SM-guld från förra året - kan alltså sakna många av sina spelare när laget ska hyllas för titeln på Fotbollsgalan.

- Det skulle vara jättetråkigt, självfallet, säger tränaren Kim Björkegren till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Och dessutom vet jag att det här är ju en stor fest som rundar av säsongen som är väldigt uppskattad bland framförallt spelarna som är de som mest står i fokus och ska göra det. Det här är något som jag vet att de egentligen inte vill ta bort, de tycker att det är en väldigt rolig sak. Den aspekten att de ser det som nödvändigt att ta bort det själva kontra att det blir tråkigt ur alla aspekter. Storheten på den här galan, att det tappar lite gnista. Så det är naturligtvis negativt.

Björkegren vill dock inte svara på hur han eller föreningen ställer sig till att gå på Fotbollsgalan.

- Jag ska träffa mina spelare och min styrelse här under dagen och jag tycker att det blir lite ett ställningstagande för föreningen i sådana fall. Det hon pratar ifrån först och främst är väl spelarna, att de känner som de gör. Och det kan säkert finnas fog för det. Som förening så vet jag inte än om vi har tagit något ställningstagande, så jag säger varken bu eller bä kring det. Och personligen är jag inte tillräckligt bra insatt i vad som är rätt eller fel, men självklart tycker jag överlag att kvinnor bör ha bättre förutsättningar för att spela fotboll, säger Björkegren till Fotbollskanalen.

- Men jag känner att jag inte vill uttala mig för föreningen som helhet, var de står i frågan. Det är ett beslut som inte jag tar. Om spelarna tar ett annat beslut är upp till dem själva.

Ställer du dig bakom de spelare som väljer att skippa galan eller tycker du att de borde gå?
- Jag försöker alltid stå bakom mina spelare. Men jag är inte tillräckligt insatt i detaljnivå för att uttala mig i något större perspektiv från LFC:s sida.

Fotbollskanalen har sökt Linköpings klubbdirektör Maria Hagström.

Publicerad 2017-11-13 kl 10:41
Annons
Annons
Annons